Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παραληρηματική ανακοίνωση από Τουρκία για Γενοκτονία Ποντίων: Οι ελληνικές αρχές παραχαράσσουν την ιστορία - Σφαγή Τούρκων στην Τριπολιτσά

Παραληρηματική ανακοίνωση από Τουρκία για Γενοκτονία Ποντίων: Οι ελληνικές αρχές παραχαράσσουν την ιστορία - Σφαγή Τούρκων στην Τριπολιτσά
Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για «αντιτουρκικά λόμπι» αλλά και «στρεβλωμένες αξιώσεις»
Σχετικά Άρθρα

Άνευ προηγουμένου είναι η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ειδικότερα, η Άγκυρα κάνει λόγο για παραχάραξη της ιστορίας και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες «σφάγιασαν τους Τούρκους, το 1821, στην Τριπολιτσά».
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς».
Σε άλλο σημείο της, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προχωρεί σε συστάσεις στην Ελλάδα, καλώντας τη να αναγνωρίσει εγκλήματα πολέμου.
«Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους τα ισχυρίζονται αυτά να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής: «Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης