Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (YΠΕΞ): Η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας και η διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην τηλεδιάσκεψη 3 +1

Δένδιας (YΠΕΞ): Η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας και η διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην τηλεδιάσκεψη 3 +1
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στη διασυνδεσιμότητα και στην ενεργειακή ασφάλεια

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο και του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ) είναι απολύτως απαραίτητη, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους ομολόγους του της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Άντονι Μπλίνκεν.
Εξίσου, ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στη διασυνδεσιμότητα και στην ενεργειακή ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο νέο πλωτό σταθμό μετατροπής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την έναρξη υλοποίησης του οποίου εγκαινίασε ο πρωθυπουργός εδώ και λίγες ημέρες.
Επίσης, αναφέρθηκε και στην ενεργειακή και την ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, μέσω του αγωγού EastMed, αλλά και της ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia Interconnector. Αυτά τα δύο έργα ακολουθούν την ίδια γεωγραφική όδευση, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.
Περαιτέρω, οι υπουργοί Εξωτερικών εξέτασαν τη συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 στην οικονομία, στις νέες τεχνολογίες, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία και συμφώνησαν, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, για μια νέα συνάντηση, είτε στην Ουάσιγκτον, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο, με φυσική παρουσία, πριν από το τέλος του έτους.
Σκοπός αυτής της συνάντησης, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, «θα είναι η περαιτέρω εμβάθυνση της πολυμερούς συνεργασίας, αλλά κυρίως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε και από τη σημερινή συνάντηση, τη διάχυση του μηνύματος ότι η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ είναι πυλώνες της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας».
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να ευχηθεί περαστικά στον Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης