Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παραλήρημα Akar κατά Ελλάδας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα - Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας

Παραλήρημα Akar κατά Ελλάδας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα - Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας
Η Τουρκία είναι ενοχλημένη με τα Rafale που παρέλαβε η Αθήνα
Σχετικά Άρθρα

Την έντονη ενόχληση της Τουρκίας έχει προκαλέσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να ασχολούνται με τις δυνατότητες των πολεμικών αεροσκαφών που εδώ και μήνες έχει αγοράσει η Ελλάδα. Μάλιστα, η Άγκυρα επανέρχεται στο ζήτημα για τα «σύνορα της καρδιάς τους», δημοσιεύοντας ξανά χάρτες με τη Θράκη, τη Συρία και το Ιράκ εντός της τουρκικής επικράτειας.
Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, συνεχίζει το τουρκικό… παραλήρημα περί τετελεσμένων και προστασίας των τουρκικών δικαιωμάτων.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τις προκλήσεις της, με μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικό έδαφος ακόμα και από κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα, το θέμα αναμένεται να θέσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις επαφές που θα έχει στην Ουάσιγκτον, στις 16 Μαΐου.

Akar: Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί

Για προβοκατόρικη και επιθετική πολιτική της Ελλάδας σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar.
«Δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προβοκατόρικες ενέργειες και τη ρητορική της. Κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, δώσαμε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία μας να αποσυρθεί λόγω της ιδιοτελούς εκμετάλλευσης κάποιων θεμάτων στο FIR, στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, στο ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης ή και στην προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι χάρτες της καρδιάς μας»

Παράλληλα, η Τουρκία δεν κρύβει την ενόχληση της για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και κυρίως τα Rafale που αγόρασε πρόσφατα.
«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση μετά την αγορά των Rafale από τη Γαλλία» είναι ο τίτλος της Yeni Safak.

Yeni.JPG

Μάλιστα, ο αρθρογράφος αναρωτιέται εάν οι Έλληνες πιλότοι προσαρμόστηκαν στα μαχητικά ή τα πετούν Γάλλοι πιλότοι, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα και για «απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών στο Αιγαίο».
Παράλληλα, η Άγκυρα επανέρχεται στο ζήτημα για τα «σύνορα της καρδιάς τους», δημοσιεύοντας ξανά χάρτες με τη Θράκη, τη Συρία και το Ιράκ εντός της τουρκικής επικράτειας. Όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, εάν ήταν έτσι τα σύνορα, στην πραγματικότητα δεν θα υπήρχαν πρόσφυγες, καθώς όλοι θα ήταν υπήκοοι της Τουρκίας.
Xartis_3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης