Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δριμεία επίθεση Akar σε Ελλάδα: Προσπαθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Δριμεία επίθεση Akar σε Ελλάδα: Προσπαθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων

Σχετικά Άρθρα

Σε επικίνδυνα επίπεδα έχει κλιμακωθεί η τουρκική προκλητικότητα, καθώς πέρα από τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, η Άγκυρας έχει... αναβαθμίσει και τις απειλές της για το... πεδίο.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, υπογράμμισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Άγκυρας είναι σε ετοιμότητα και επανέλαβε την πάγια θέση της τουρκικής κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά, τετελεσμένα γεγονότα.
«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Akar, και τόνισε πως «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας».
«Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Erdogan με Akar

Ο αγώνας που δίνεται στις επιχειρήσεις και στη συνοριακή γραμμή είναι υπεράνω κάθε εκτίμησης, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
«Πιστεύω ότι η ιστορία θα μνημονεύσει με καλό τρόπο αυτόν τον αγώνα τόσο στο εσωτερικό όσο και πέρα από τα σύνορα», δήλωσε.
Σημειώνεται ότι ο Erdogan είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Akar, ο οποίος βρισκόταν στο Προκεχωρημένο Διακλαδικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων.
Απευθυνόμενος στους διοικητές των μονάδων που παίρνουν μέρος σε επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας, στη Συρία και το βόρειο Ιράκ και είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια της συνοριακής γραμμής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής: «Πιστεύω ότι η ιστορία θα μνημονεύσει με καλό τρόπο αυτόν τον αγώνα τόσο στο εσωτερικό όσο και πέρα από τα σύνορα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης