Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα πρόκληση από Erdogan: Άλλες χώρες σκοτώνουν πρόσφυγες κι εμείς σώζουμε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές

Νέα πρόκληση από Erdogan: Άλλες χώρες σκοτώνουν πρόσφυγες κι εμείς σώζουμε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή»
Σχετικά Άρθρα

Στην τακτική των προκλήσεων εμμένει η Τουρκία με τον πρόεδρο της χώρας να αφήνει αιχμές κατά της Ελλάδας για τον θάνατο προσφύγων στη θάλασσα.
«Την ώρα που άλλες χώρες, οι οποίες θεωρούν ότι είναι μοντέρνες, σκοτώνουν πρόσφυγες στη θάλασσα, εμείς με τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού μας, σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές» είπε ο Τούρκος πρόεδρος φωτογραφίζοντας για ακόμη μια φορά την Ελλάδα.
Πάντως, το γεγονός ότι ο Erdogan εμφανίζεται ευαισθητοποιημένος όσον αφορά τους πρόσφυγες προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, πόσο μάλλον εάν αναλογιστεί κανείς πόσες φορές η Τουρκία έχει εργαλειοποιήσει τους πρόσφυγες για να αποσπάσει ευρωπαϊκά κονδύλια ή πόσες φορές έχει απειλήσει με άνοιγμα των συνόρων.
Άλλωστε, τα επεισόδια με τους πρόσφυγες στον Έβρο το 2020 αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ebros.jpeg
Όλα άρχισαν όταν η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε αντίδραση για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, προχωράει μονομερώς στο άνοιγμα των συνόρων της προς την Ελλάδα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διακίνηση γινόταν μέσω λευκών λεωφορείων και ταξί, ενώ οι πρόσφυγε εφοδιάζονταν με τουρκικά πυρομαχικά. Επίσης, έγινε προσπάθεια διάρρηξης του φράγματος με τούρκικο τεθωρακισμένο αυτοκίνητο ευρωπαϊκής προέλευσης, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Θα γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή»

Παράλληλα, ο Erdogan «υποσχέθηκε» ότι θα κάνει την Τουρκία την πιο ισχυρή χώρα της περιοχής. «Το να έχουμε μια ισχυρή ναυτική δύναμη δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και στον κόσμο με νέα πλοία, υποβρύχια και οπλικά συστήματα.
Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ύψιστη συμβολή στην υπεράσπιση της πατρίδας. Το προσωπικό μας ειδικών καθηκόντων που συμμετείχε στην άσκηση έδειξε ότι ήταν πάντα έτοιμο για την επιχείρηση εκπληρώνοντας τα καθήκοντά του».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Erdogan έγιναν τη στιγμή που παρακολουθούσε μέσω ζωντανής σύνδεσης την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης