Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O Akar ζητά διαμοιρασμό πλούτου στο Αιγαίο - Νέες κατηγορίες κατά Ελλάδας για παράνομες ενέργειες

O Akar ζητά διαμοιρασμό πλούτου στο Αιγαίο - Νέες κατηγορίες κατά Ελλάδας για παράνομες ενέργειες

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο «καλοπροαίρετες εκκλήσεις» για διάλογο από την πλευρά της Τουρκίας

Σχετικά Άρθρα

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας για «άδικες και παράνομες ενέργειες» εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ζητώντας παράλληλα διαμοιρασμό πλούτο στο Αιγαίο.
«Στο ίδιο πλαίσιο, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να λύσουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Το ίδιο αναμένουμε και από τους Έλληνες ομολόγους μας να ενεργούν σύμφωνα με τις σχέσεις καλής γειτονίας και να συμπεριφέρονται με βάση το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα» δήλωσε ο Akar σε ομιλία του στη διάσκεψη με θέμα «Άμυνα και ασφάλεια σε κρίση».
«Παρόλο που τείνουμε χέρι φιλίας και προσπαθούμε να καταστήσουμε τη Μεσόγειο μία θάλασσα ειρήνης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με προκλητικές και παράνομες ενέργειες, καθώς και με δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων κυβερνώντων. Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προβαίνει σε κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες, τις οποίες αντικρούουμε στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο. Η πιο ειλικρινής μας επιθυμία είναι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν με ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία επωφελούμενοι από τα πλούτη της περιοχής», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης