Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παραιτήθηκε ο διαπραγματευτής για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης

Παραιτήθηκε ο διαπραγματευτής για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης
Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του Κύπριου διαπραγματευτή
Ο Κύπριος Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, διαπραγματευτής για το Κυπριακό, υπέβαλε την παραίτηση του την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ορίστηκε διαπραγματευτής από την ελληνοκυπριακή πλευρά για το Κυπριακό από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ διετέλεσε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες για το Κυπριακό από το 2002 μέχρι το 2008.
Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του Κύπριου διαπραγματευτή, καθώς το είχε δημοσιοποιήσει πριν λίγες βδομάδες σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ, αλλά και παλαιότερα ότι ελλείψει κινητικότητας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, που έχει λιμνάσει και λόγω των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο το 2023.
«Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό, θα αποχωρήσω από τη θέση του διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
Θα δώσω κάποιο διάστημα για να διαφανεί αν μπορεί να υπάρξει κάτι με διορισμό απεσταλμένου ή και ΜΟΕ που αφορά την Αμμόχωστο», σημείωσε, «αλλιώς θα αποχωρήσω από τη θέση του διαπραγματευτή».
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έτσι κι αλλιώς θα αποχωρούσε από διαπραγματευτής καθώς είχε εκλεγεί στην Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, με την θητεία του να ξεκινά το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης