Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Θα προτείνω να πάω επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη

Δένδιας: Θα προτείνω να πάω επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη
O υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα παρασημοφορηθούν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, Φραγκίσκος Κωστελένος και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας σε Μαριούπολη και Οδησσό, Μανώλης Ανδρουλάκης και Δημήτρης Δόχτσης
Σχετικά Άρθρα
Πρωτοβουλία για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους της πολιορκημένης Μαριούπολης, αναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος, υποδεχόμενος σήμερα (22/3/2022) στο υπουργείο Εξωτερικών τον γενικό πρόξενο στην πόλη, Μανώλη Ανδρουλάκη.
Ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει, με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, όπου έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι χιλιάδες Έλληνες ομογενείς. «Ζητώ σήμερα με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα συντονισμού και υποδοχής ομογενών από τη Μαριούπολη στο Βουκουρέστι. Επικεφαλής θα είναι ο Φραγκίσκος Κωστελένος και θα συμμετάσχουν η πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, ο Δημήτρης Δόχτσης και ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναχωρήσει σύντομα.
«Δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειάς μας, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε.
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα παρασημοφορηθούν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, Φραγκίσκος Κωστελένος και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας σε Μαριούπολη και Οδησσό, Μανώλης Ανδρουλάκης και Δημήτρης Δόχτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης