Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα βέλη Akar: Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί αυξάνουν την ένταση - Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Νέα βέλη Akar: Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί αυξάνουν την ένταση - Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχιζόταν για πέμπτη ημέρα, η Τουρκία συνέχισε τις προσπάθειες αμφισβήτησης του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, κατηγορεί την Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης και επιθέσεις κατά της Άγκυρας. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία ήταν εκείνη που πραγματοποιηθεί υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.
Ειδικότερα, ο Akar υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να εκτελεί με επιτυχία τις δραστηριότητες της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ενώ υποστήριξε ότι «ορισμένοι πολιτικοί συνειδητά συνεχίζουν την αντιτουρκική ρητορική τους με πράξεις και ρητορική που κλιμακώνει τις εντάσεις διαστρεβλώνοντας επιθετικά γεγονότα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν δεμένα τα μάτια και συνεχίζουν την επιθετική τους στάση, ενώ ακόμα και στο ουκρανικό βρίσκουν την ευκαιρία να επιτεθούν κατά της Τουρκίας».
Παρ' όλα αυτά, ο Akar επανέλαβε την πρόσκληση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
«Καλούμε την Ελλάδα, που έχει αποφύγει τον διαλόγο και τις συναντήσεις, σε διάλογο. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε την αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Μπαράζ παραβιάσεων

Πάντως, την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχιζόταν για πέμπτη ημέρα, η Τουρκία συνέχισε τις προσπάθειες αμφισβήτησης του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο.
Ειδικότερα, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν χθες (28/2/2022) την τακτική των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και σε τέσσερις περιπτώσεις οι παραβιάσεις αυτές εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Ειδικότερα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν σήμερα 12 τουρκικά μαχητικά F-16 -εκ των οποίων τα 4 ήταν οπλισμένα- και ένα κατασκοπευτικό CN 235.
Tα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 31 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Δυο από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι στις 16:16 μ.μ. και 2 λεπτά αργότερα πάνω από τους Λειψούς, στα 28.000 πόδια.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης