Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίθεση Cavusoglu σε Δένδια: Με ανοησίες προσπαθεί να δυσφημήσει την Τουρκία – Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

Επίθεση Cavusoglu σε Δένδια:  Με ανοησίες προσπαθεί να δυσφημήσει την Τουρκία – Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ
Με αφορμή συνέντευξη του κ. Δένδια, ο οποίος τονίζει πως θα είναι επιζήμιο για την Τουρκία να αξιοποιήσει καιροσκοπικά την κρίση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τον επικρίνει για…ανοησίες
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή κριτική στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ασκεί ο Τούρκος ομόλογός του Mevlut Cavusoglu κατηγορώντας τον για μόνιμη προσπάθεια δυσφήμησης της Τουρκίας.
Με αφορμή συνέντευξη του κ. Δένδια, ο οποίος τονίζει πως θα είναι επιζήμιο για την Τουρκία να αξιοποιήσει καιροσκοπικά την κρίση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τον επικρίνει για…ανοησίες
«Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι:
Δυσφήμηση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!», έγραψε στο Twitter ο Cavusoglu.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στον Cavusoglu

«Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στη σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με περιπαικτική ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης».

mevlut_2.JPG
Δένδιας: Μόνο επιζήμιο για Τουρκία

«Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Σε κάθε περίπτωση, έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα, «"έχουν γνώση οι φύλακες"» και πως «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».
Εξίσου, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η Τουρκία, παραβιάζοντας κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, συνεχίζει να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας με σοβαρό αντίκτυπο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
Ερωτηθείς αν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, απάντησε πως όσο δεν σταματούν οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόοδος.
Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών καυτηρίασε εκ νέου τις πρόσφατες δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν συνάδουν με βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά υπερβαίνουν και κάθε έννοια απλής λογικής. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα θλιβερό και ως ίδιον μιας πάγιας πολιτικής άσκησης πίεσης εκ μέρους της Τουρκίας το γεγονός ότι η εν λόγω κλιμάκωση συμβαίνει σε μια κρίσιμη περίοδο για την αλληλεγγύη και τη συνοχή του ΝΑΤΟ και σε μια περίοδο που αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να επιδεικνύεται με κάθε μορφή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης