Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Ελλάδα και Σενεγάλη πιστεύουν στον ρόλο του Διεθνούς Δικαίου

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Ελλάδα και Σενεγάλη πιστεύουν στον ρόλο του Διεθνούς Δικαίου
O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε πως η υπουργός Εξωτερικών της Σενεγάλης αποδέχθηκε την πρόσκλησή του να επισκεφτεί την Ελλάδα σύντομα

«Η Ελλάδα και η Σενεγάλη πιστεύουν στον ρόλο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, που έχουν υπογράψει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της χώρας Μακί Σαλ (Μacky Sall). Αυτό είναι για την Ελλάδα κάτι εξαιρετικά σημαντικό, πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομήσουμε μια εξαιρετική σχέση για το μέλλον, διαμήνυσε περαιτέρω ο Νίκος Δένδιας.
Παράλληλα, εξήρε την προσωπικότητα του Προέδρου της Σενεγάλης Μακί Σαλ (Μacky Sall). «Είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα όχι μόνο στην Αφρική, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο του στη Δυτική Αφρική. «Και αυτός είναι ο λόγος που ανοίξαμε εδώ στο Ντακάρ, στη Σενεγάλη, την πρώτη μας πρεσβεία στη γαλλόφωνη Αφρική» σημείωσε.
Αναφερθείς στη συνάντηση, είπε πως συζήτησαν ζητήματα στα οποία η Ελλάδα και η Σενεγάλη θα μπορούσαν να αναπτύξουν στενή συνεργασία. Ενδεικτικά ως τομείς στους οποίους οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στενά και να επιτύχουν πρόοδο, ανέφερε την εκπαίδευση, τον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις νέες τεχνολογίες, τον εμπορικό στόλο και το ναυτικό.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών παρέδωσε εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πρόσκληση στον Πρόεδρο της Σενεγάλης να επισκεφτεί την Ελλάδα.
Επίσης, ο Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε πως η υπουργός Εξωτερικών της Σενεγάλης αποδέχθηκε την πρόσκλησή του να επισκεφτεί την Ελλάδα σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης