Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αντιδράσεις στην Τουρκία για Χαρδαλιά: Προκοβατόρικες επισκέψεις στο Αιγαίο

Αντιδράσεις στην Τουρκία για Χαρδαλιά: Προκοβατόρικες επισκέψεις στο Αιγαίο
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε ευθέως με αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα στρατιωτικοποιημένα νησιά
Σχετικά Άρθρα

Την έντονη ενόχληση της Τουρκίας προκάλεσε η περιοδεία του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, σε 17 ακριτικά νησιά, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu να κάνει λόγιο για «προβοκάτσια».
«Προκοβατόρικες επισκέψεις στο Αιγαίου από τον Έλληνα υφυπουργό Άμυνας» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος, όπου στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι «η στρατιωτική δραστηριότητα σε νησιά, που μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης είναι ξεκάθαρη παραβίαση των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων. Η Τουρκία δια της διπλωματικής οδού απαντά σε αυτήν την παράνομη, προβοκατόρικη και προκλητική στάση των Ελλήνων. Η περιοδεία σε 3, 5 νησιά με ελικόπτερο, ούτε ωφελεί τον ελληνικό λαό δεν αποτελεί παράδειγμα πολιτικής ή στρατιωτικής ευφυΐας. Με την "εχθρική" στάση που επιδεικνύει η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με απογοητευτικά αποτελέσματα, όπως και στο παρελθόν».
Κινούμενο στη γραμμή της Άγκυρας αλλά και έπειτα από την ακραία ρητορική των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, και Hulusi Akar αντίστοιχα, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επιτίθενται κατά της Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψη Ελλήνων αξιωματούχων σε νησιά και νησίδες, που η Άγκυρα επιχειρεί να «γκριζάρει».
Anadolu_1.JPG
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, έχει απειλήσει ευθέως την Ελλάδα με αμφισβήτηση της κυριαρχίας των στρατιωτικοποιημένων νησιών, με την Ελλάδα να απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας και να υπογραμμίζιε ότι «όχι μόνο δεν συνάδουν με βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου αλλά ξεφεύγουν και της απλής λογικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης