Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι τουρκικές μάσκες της Βουλής... θέμα στη Daily Sabah - Νέα αφορμή για αιχμές κατά της Ελλάδας

Οι τουρκικές μάσκες της Βουλής... θέμα στη Daily Sabah - Νέα αφορμή για αιχμές κατά της Ελλάδας

Η κόντρα στη Βουλή για τις τουρκικές μάσκες αποτέλεσε ακόμα μία αφορμή για τουρκικά βέλη κατά της Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Θέμα στη Daily Sabah έγιναν οι τουρκικές μάσκες που μοιράστηκαν στους Έλληνες βουλευτές.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην ομιλία της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, η οποία επεσήμανε ότι οι μάσκες που μοιράστηκαν στους βουλευτές είναι τουρκικής κατασκευής.
«Οι μάσκες που μας μοιράσατε στο κοινοβούλιο είναι από την Τουρκία. Λέει "παράγονται στην Τουρκία". Δεν είναι κακό. Aν και οι μετανάστες από την Τουρκία δεν μπορούν να περάσουν, περνούν εμπορικά συμφέροντα», είπε η ίδια.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, επιβεβαίωσε ότι οι μάσκες παράγονται στην Τουρκία και τόνισε «κάναμε ένα δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια μασκών υψηλής προστασίας και τελικά τον κέρδισε μια γερμανική εταιρεία που έσωσε την καλύτερη προσφορά. Ωστόσο, δεν γνωρίζαμε ότι η γερμανική εταιρεία παράγει τις μάσκες σε εργοστάσιο στην Τουρκία». Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν θα είχαμε αγοράσει τις μάσκες εάν γνωρίζαμε ότι παράγονται στην Τουρκία».
Daily_Sabah_2.JPG

Αφορμή για νέα τουρκικά πυρά

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Daily Sabah κάνει αναφορά στην ελληνοτουρκική κόντρα. «Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι σε αντιπαράθεση λόγω πολλών ζητημάτων. Η Τουρκία, που έχει τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα. Έχει τονίσει ότι αυτές οι υπερβολικές αξιώσεις παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Τουρκίας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ). Αντί να επιλέξει να λύσει τα προβλήματα με την Τουρκία μέσω του διαλόγου, η Ελλάδα, σε πολλές περιπτώσεις, αρνήθηκε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επέλεξε να συσπειρώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να λάβει πιο σκληρή στάση κατά της Άγκυρας.
Οι χώρες ξεκίνησαν εκ νέου διπλωματικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου τον Ιανουάριο για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια για να προσπαθήσουν να αμβλύνουν την ένταση σχετικά με μακροχρόνιες διαφωνίες για τα σύνορα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, παραμένουν σε διαμάχη και η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στρατιωτικού εκσυγχρονισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με μεγάλες παραγγελίες ναυτικής και αεροπορίας από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τον Οκτώβριο μια αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά τριών γαλλικής κατασκευής φρεγατών Belharra, μια συμφωνία που επικρίθηκε από την Τουρκία.
Τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδίαζε να αγοράσει ακόμα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να φουντώνουν με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης