Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Τανάγρα τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας - Mητσοτάκης: «Έρχονται»

Στην Τανάγρα τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας - Mητσοτάκης: «Έρχονται»
Τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά θα απογειωθούν το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου από το Ιστρ και θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα περίπου στις 12:30

Λιγότερο από ένας χρόνος πέρασε από τις 25 Ιανουαρίου 2021 όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του Φλοράνς Παρλί υπέγραψαν τη σύμβαση για την αγορά των 18 μαχητικών Rafale και τα πρώτα έξι αεροσκάφη έρχονται αύριο στην Ελλάδα.
Τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά θα απογειωθούν το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου από το Ιστρ και θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα περίπου στις 12:30.
Λίγο πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, τα έξι Rfale θα πετάξουν μεταξύ 12:00 με 12:30 πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τα γαλλικά μαχητικά εισέλθουν στο FIR Αθηνών θα τα συνοδεύσει ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα δύο Rafale που θα έρθουν αύριο στην Ελλάδα θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια. Θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα στην Τανάγρα.
Έως τώρα, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Η πρόσκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Τα Rafale, μεταξύ άλλων, έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, διαθέτουν δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Ανάρτηση Μητσοτάκη

Ανάρτηση για τον ερχομό των έξι Rafale στην χώρα μας, αύριο Τετάρτη, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα υπερσύγχρονα μαχητικά που θα παραλάβει η χώρα μας εμφανίζονται με επική μουσική υπόκρουση να προετοιμάζονται για πτήση, ενώ χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο αποκάλυψης του αυτοκολλήτου της ελληνικής σημαίας πάνω τους.
φασδσδα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης