Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan εγκαταλείπει τα F 35: Το 2023, θα βγάλουμε το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος από το υπόστεγο

Ο Erdogan εγκαταλείπει τα F 35: Το 2023, θα βγάλουμε το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος από το υπόστεγο
Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε την ικανότητα κατασκευής πολεμικών πλοίων και μη επανδρωμένων οχημάτων
Σχετικά Άρθρα

Οριστικό τέλος στα αμερικανικά F-35 μπαίνει για την Τουρκία, με τον πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, να υπόσχεται τουρκικό μαχητικό έως το 2023.
«Το 2023 το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μας θα το βγάλουμε από το υπόστεγο και θα το δείξουμε στον κόσμο. Δεν θα καθυστερήσουμε ιδιαίτερα την πρώτη του πτήση και αυτό το βήμα μας προχωράει γρήγορα. Η πρώτη πτήση του σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 2025», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος αφού εξήρε την ικανότητα κατασκευής πολεμικών πλοίων και μη επανδρωμένων οχημάτων.
«Είμαστε μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών που μπορούν να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και συντηρήσουν τα δικά τους πολεμικά πλοία. Είμαστε πλέον μεταξύ των 3 κορυφαίων χωρών στον κόσμο στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Ελπίζω ότι το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος θα βγει από το υπόστεγο το 2023 για να το δείξουμε σε όλο τον κόσμο. Αυτό το βήμα συνεχίζεται ταχύτατα και το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος θα κάνει την πρώτη του πτήση το 2025 και θα πάρει τη θέση του στους ουρανούς το 2029 ως η δύναμη κρούσης της πολεμικής μας αεροπορίας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης