Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα... κόλπα από την Τουρκία: Υπερπτήση - πρόκληση με drone - Έφθασε μέχρι τη Νίσυρο

Νέα... κόλπα από την Τουρκία: Υπερπτήση - πρόκληση με drone - Έφθασε μέχρι τη Νίσυρο
Νέο σόου από τους Τούρκους για το Καστελόριζο: Σπουδαστές κολυμπούν 1.950 μέτρα

Υπερπτήσεις και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιεί τώρα η Τουρκία που άνοιξε νέο κεφάλαιο στην προκλητικότητα της απέναντι στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η Τουρκία, πραγματοποίησε για πρώτη φορά υπερπτήση με drone φτάνοντας σχεδόν μέχρι τη Νίσυρο.
Σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και ώρα 14:48, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της Κανδελιούσσας στα 19.000 πόδια, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Τα τουρκικά drone στον πόλεμο Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στον περσινό πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.
Έκτοτε, η Πολωνία, το Μαρόκο και η Ουκρανία αγόρασαν τα Bayraktar TB2 και αρκετές άλλες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως η Αγκόλα, η Αιθιοπία, ο Νίγηρας, η Νιγηρία και η Ρουάντα.

"Οι πωλήσεις drone της Τουρκίας είναι επικίνδυνες, αποσταθεροποιητικές και απειλούν την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα", έχει δηλώσει ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Γι αυτό άλλωστε και προώθησε δύο τροπολογίες εξωτερικής πολιτικής στον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης (NDAA).

Οι τροπολογίες βελτιώνουν σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια από τη διάδοση του προγράμματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) της Τουρκίας, καθώς και για την αποτροπή περαιτέρω εξαιρέσεων για την παράκαμψη του νόμου του 1992 που απαγόρευε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Νέο σόου από τους Τούρκους για το Καστελόριζο: Σπουδαστές κολυμπούν 1.950 μέτρα

Την ίδια ώρα, προπαγανδιστικό βίντεο με στόχο το Καστελόριζο δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Hulusi Akar.
Το βίντεο αρχικά δείχνει τις δηλώσεις Akar στις 24 Δεκέμβρη, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.
Στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν, προς την Τούζλα που απέχει 1.950 μέτρα.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης