Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πεντάγωνο (ΗΠΑ): Πράσινο φως για την πώληση τεσσάρων πολεμικών πλοίων στην Ελλάδα έναντι 6,9 δισ. δολ.

Πεντάγωνο (ΗΠΑ): Πράσινο φως για την πώληση τεσσάρων πολεμικών πλοίων στην Ελλάδα έναντι 6,9 δισ. δολ.
Η συμφωνία έρχεται μετά τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου, όταν η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει γαλλικές φρεγάτες

To πράσινο φως για την πιθανή πώληση τεσσάρων πολεμικών πλοίων έναντι 6,9 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα αλλά και αναβαθμίσεις αξίας 2,5 δισ. δολαρίων σε ελληνικές φρεγάτες κλάσης Meko έδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία έρχεται μετά τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου, όταν η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει γαλλικές φρεγάτες αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, η προτεινόμενη πώληση περιλαμβάνει τέσσερα πλοία Μάχης Επιφανείας πολλαπλών αποστολών, παρόμοιων με τα παράκτια πλοία μάχης μήκους 370 και πλέον ποδιών που χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, και συναφείς πυραύλους, σόναρ, όπλα, ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη.
Το Πεντάγωνο επίσης είπε ότι η Lockheed Martin είναι ο κύριος ανάδοχος. 
Το State Department ενέκρινε, από την άλλη, πιθανή πώληση αναβαθμίσεων και εκσυγχρονισμού αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερα πλοία του υπάρχοντος στόλου φρεγατών κλάσης Meko.
Το δυνητικό πακέτο περιλαμβάνει κιτ αναβάθμισης πυραύλων Phalanx για προστασία από πυραύλους κρουζ, συστήματα εκτοξευτών κατευθυνόμενων πυραύλων MK 49, νέα σόναρ και υποστήριξη.
Η Raytheon Technologies, η Lockheed και η BAE Systems είναι οι κύριοι ανάδοχοι για αυτήν την πώληση, δήλωσε το Πεντάγωνο.
Η Υπηρεσία Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας του Πενταγώνου ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.
Παρά την έγκριση του State Department, η κοινοποίηση δεν αναφέρει ότι έχει υπογραφεί σύμβαση ή ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα συμβάλλει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, υποστηρίζει τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ, καθώς και στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πειρατείας στη Μεσόγειο.


Καταγραφή_121.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης