Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Δεν ζητάμε χρήματα από το Κατάρ - Έχουμε λάβει μέτρα για να περιοριστεί η μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Cavusoglu: Δεν ζητάμε χρήματα από το Κατάρ - Έχουμε λάβει μέτρα για να περιοριστεί η μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας
Η τουρκική λίρα υποχώρησε περίπου 30% τον τελευταίο μήνα, λόγω επιθετικών μειώσεων επιτοκίων που υποστηρίζει ο Erdogan
Σχετικά Άρθρα

Την άποψη πως η Τουρκία δεν ζητάει χρήματα από το Κατάρ για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, σε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα.
«Δεν ήρθαμε στο Κατάρ για να τους ζητήσουμε να στείλουν οποιοδήποτε ειδικό ποσό χρημάτων. Είμαστε εδώ μόνο για να συζητήσουμε τη βελτίωση των σχέσεών μας», δήλωσε ο Cavusoglu μιλώντας στους δημοσιογράφους.
H τουρκική λίρα υποχώρησε περίπου 30% τον τελευταίο μήνα λόγω επιθετικών μειώσεων επιτοκίων που υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, αλλά οικονομολόγοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης λένε πως είναι ριψοκίνδυνες εν μέρει λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού.
Ερωτηθείς εάν ο Erdogan θα ζητήσει από το Κατάρ οικονομική υποστήριξη στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει στην Ντόχα, ο Cavusoglu είπε πως η Τουρκία έχει λάβει μέτρα προκειμένου να περιορίσει τη μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Οι δύο χώρες θα υπογράψουν ένα εύρος συμφωνιών σε τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατιωτική συνεργασία, πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε πως η Ντόχα και η Άγκυρα πρόκειται να υπογράψουν δεκάδες συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Erdogan στη χώρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης