Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Φλώρος ( ΓΕΕΘΑ): Οι Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας που φρουρεί αποτελεσματικά τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα

Φλώρος ( ΓΕΕΘΑ): Οι Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας που φρουρεί αποτελεσματικά τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα
Ο Κ. Φλώρος ανέφερε ότι «η Ελληνική Πολιτεία τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά τους στο Έθνος σε καιρό πολέμων και κρίσεων, όπως και στον καιρό της ειρήνης

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον ισχυρό και αποφασιστικό αποτρεπτικό παράγοντα που φρουρεί αποτελεσματικά τα ελληνικά και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά σύνορα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, καθιστώντας την χώρα μας μια όαση ασφαλείας και σταθερότητας μέσα στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Φρουροί της Πατρίδας λοιπόν και αιώνιοι θεματοφύλακες του δυτικού πολιτισμού! Αυτό ακριβώς ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ημερήσια διαταγή του για την 21 Νοεμβρίου, Ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου «Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας».
«Το μέλλον άλλωστε προδιαγράφεται ελπιδοφόρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο λόγω της ένταξης νέου προσωπικού στις τάξεις μας, όσο και λόγω της επικείμενης απόκτησης νέων, υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων και μέσων που στα ικανά χέρια σας θα κάνουν τη διαφορά, εξασφαλίζοντας την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με ακόμα πειστικότερο τρόπο, και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας. Έτσι η Ελλάδα μας προοδεύει και ευημερεί μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης που δημιουργεί η σκληρή ισχύς της χώρας, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της», σημείωσε .
Ο Κ. Φλώρος ανέφερε ότι «η Ελληνική Πολιτεία τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά τους στο Έθνος σε καιρό πολέμων και κρίσεων, όπως και στον καιρό της ειρήνης.
Η προσφορά αυτή είναι πράγματι τεράστια, και είναι προσφορά κατά πρώτον σε θυσίες, θυσίες ανείπωτες και σε αίμα, το αίμα όλων εκείνων που από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος, ποτίζοντας το δέντρο της Ελληνικής Ελευθερίας».
Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Πολιτεία τιμά όμως σήμερα και τον καθέναν και την καθεμία από εσάς που αποτελείτε το μοναδικό, ξεχωριστό και πανάξιο προσωπικό των τριών Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας τιμά και σας ευχαριστεί για την άοκνη, πιστή και επιτυχή εκτέλεση της Αποστολής σας, που δεν είναι άλλη από την σκληρή προς πόλεμον προπαρασκευή και τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα, όποτε και εάν χρειασθε».
Πρόσθεσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται «και στο πλευρό του Έλληνα πολίτη πάντοτε, έτοιμες και πρόθυμες να τον στηρίξουν με το προσωπικό και τα μέσα τους κάθε φορά που τον χτυπούν οι θεομηνίες και οι κάθε είδους έκτακτες κρίσεις και ανάγκες».
Προέτρεψε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συνεχίσουν έτσι «υψώνοντας τείχη αποτροπής, τείχη επίγεια, πλωτά κι εναέρια, με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα σας άγρυπνο, χωρίς να φοβάστε κανέναν και τίποτα!
Συνεχίστε έτσι μέχρι να το μάθουν και να το κατανοήσουν όλοι, και οι φίλοι, και οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας που ολοένα αυξάνονται, ελκυόμενοι από την αξιοπιστία μας και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζουμε στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως οι δυνητικοί επιβουλείς μας:Ου καταισχυνώ τα όπλα τά ιερά! Καί την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω!
Αυτό παραλάβαμε ως αιώνια προσταγή από τους προγόνους μας και σε αυτήν θα μείνουμε πιστοί με κάθε κόστος».

Οι εκδηλώσεις την Κυριακή 21/11

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, αύριο, 21 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επίσημες εκδηλώσεις:

  • Στις 08:00 το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της σημαίας.
  • Στις 10:00, θα τελεστή πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
  • Στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  • Στις 17:09, με τη δύση του ήλιου, θα γίνει η υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Βίντεο και podcast από το ΓΕΕΘΑ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) δημοσίευσε βίντεο αφιερωμένο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όπου αναφέρεται: «Εορτή της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρα μας, των ακατάβλητων προμάχων της πατρίδας μας, που εγγυώνται ημέρα και νύχτα την ασφάλεια και ευημερία του τόπου μας. Την 21η Νοεμβρίου εορτάζουν οι προασπιστές των ιδεωδών και αξιών του έθνους μας. Εορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και μαζί τους όλη η Ελλάδα».
Παρακολουθείστε το βίντεο του ΓΕΕΘΑ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων:

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει την σειρά των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας που έχει εγκαινιάσει, με ένα αφιέρωμα στην ιερότερη και σημαντικότερη στιγμή στη ζωή κάθε στρατιωτικού.
Με τίτλο «Ουκ ελάσσω παραδώσω την Πατρίδα» το τρίτο κατά σειρά podcast αναφέρεται στους στρατιωτικούς όρκους που έδωσαν διαχρονικά οι Έλληνες στον διάβα των αιώνων.
Παρουσιάζει τα κοινά στοιχεία που ενώνουν ως αόρατος δεσμός αυτούς που υπερασπίστηκαν την πατρίδα στο παρελθόν με αυτούς που την υπερασπίζονται σήμερα και θα την υπερασπισθούν στο μέλλον.Στην ηχογράφηση του podcast έλαβε μέρος ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, ο οποίος με την ξεχωριστή φωνή του με μοναδικό τρόπο απαγγέλλει τους όρκους.
Ακούστε το podcast :

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης