Άμυνα – Διπλωματία

Φλώρος: Εγγύηση για το μέλλον προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Φλώρος: Εγγύηση για το μέλλον προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στη δύσκολη, επίπονη αλλά και γεμάτη μεγαλειώδεις στιγμές πορεία του Ελληνισμού κατά τους δύο τελευταίους αιώνες, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να δίνουν το παρόν σε όλους τους Αγώνες του Έθνους, αναφέρθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός, Κ. Φλώρος, μιλώντας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) στην Αθήνα, όπου και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας «Η Αξία της Μελέτης και της Διδασκαλίας της Στρατιωτικής Ιστορίας στην Ελλάδα».
«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο δεν απέφυγε τους πολεμικούς κινδύνους, αλλά αντίθετα κατάφερε με υπεράνθρωπους αγώνες και ανείπωτες θυσίες στα πεδία των μαχών, σε ξηρά, θάλασσα και από το 1912 και σε αέρα, να απελευθερώσει υπόδουλους Ελληνικούς πληθυσμούς», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του.
Υπογράμμισε την τεράστια αξία της μελέτης της Στρατιωτικής Ιστορίας, υπό τη μορφή της αντικειμενικής και επιστημονικής αφήγησης της Πολεμικής Ιστορίας του Έθνους, που σκοπό έχει να συσσωρεύσει στην ατομική και στη συλλογική μνήμη γνώσεις και χρήσιμα διδάγματα, τα οποία αποτελούν την βάση για σημαντικές αλλαγές, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό οδυνηρό παράδειγμα τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, που αποτέλεσε την αφορμή για την ριζική αναδιοργάνωση του Στρατεύματος, η οποία οδήγησε λίγα χρόνια αργότερα στην Εθνική Εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων και στον διπλασιασμό της έκτασης Ελλάδας.
Αναφερόμενος στο σήμερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες μέσα από καθημερινή εκπαίδευση και συμμετοχή σε εθνικές, διμερείς ή πολυεθνικές ασκήσεις και συνεργασίες, σε συνδυασμό με τα οπλικά συστήματα και μέσα καθώς και με το νεοπροσληφθέν μόνιμο προσωπικό, συνιστούν εγγύηση για το μέλλον προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Ολοκληρώνοντας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε την πρωτοβουλία του Πρόεδρου Αντιστράτηγου ε.α. Σταύρου Κουτρή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, για την διοργάνωση και διεξαγωγή του εν λόγω Συνεδρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης