Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σκληρή γραμμή Μηταράκη κατά Soylu στην Άγκυρα - Ζητά έλεγχο σε λαθρεμπόριο μεταναστών και τρομοκρατία

Σκληρή γραμμή Μηταράκη κατά Soylu στην Άγκυρα - Ζητά έλεγχο σε λαθρεμπόριο μεταναστών και τρομοκρατία

Τα ζητήματα της μετανάστευσης και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας περιλάμβανε το "μενού" της χθεσινής συνάντησης των δύο υπουργών στην Άγκυρα

Τη συνέχιση της συνεργασίας στον τομέα του μεταναστευτικού συμφώνησαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης με τον υπουργό Εσωτερικών της γειτονικής χώρας Süleyman Soylu, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στην Άγκυρα, με θέματα συζήτησης το μεταναστευτικό, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η επίσκεψη του κ. Μηταράκη αποσκοπούσε αφενός στο να ανοίξει εκ νέου ο δίαυλος επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας, ο οποίος είναι χρήσιμο να υπάρχει σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα για ζητήματα διεθνικού χαρακτήρα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, και αφετέρου στην ώθηση της γειτονικής χώρας να εφαρμόσει κατά γράμμα την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας, καθώς η Άγκυρα καλείται στο εξής να καταβάλει προσπάθεια ώστε να μη δρουν ανεξέλεγκτα τα κυκλώματα διακινητών στα δυτικά παράλιά της.
Επίσης, έμφαση από ελληνικής πλευράς δίνεται και στην ανάγκη αποδοχής των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται (μετά από αρνητική απόφαση σε δεύτερο βαθμό) διεθνή προστασία και έχουν έρθει στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα.

Θετικό το κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, παρότι ο κ. Soylu έχει πρωτοστατήσει σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά καιρούς αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό, ενώ και η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ότι η Τουρκία επωμίζεται ένα μεγάλο βάρος στην περίπτωση της προσφυγικής κρίσης, αφού φιλοξενεί περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης