Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Κανένα επιχειρησιακό κενό από την απουσία των Patriot

Παναγιωτόπουλος: Κανένα επιχειρησιακό κενό από την απουσία των Patriot

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «τα διατιθέμενα μέσα και οι δυνάμεις αεράμυνας της χώρας δρουν ως ένα ενιαίο σύνολο»

Σχετικά Άρθρα
Η προσωρινή απουσία του οπλικού συστήματος «Patriot» καλύπτεται από την διάταξη και σχεδίαση του Ενοποιημένου Συστήματος Αεράμυνας (ΕΣΑ/Μ) και δεν δημιουργεί επιχειρησιακό κενό στην αεράμυνα της χώρας. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Αποστολή των "Patriot" της Ελλάδος στη Σαουδική Αραβία και ταυτόχρονη απόσυρση των αντίστοιχων πυραύλων των ΗΠΑ από την εν λόγω χώρα».
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα διατιθέμενα μέσα και οι δυνάμεις αεράμυνας της χώρας δρουν ως ένα ενιαίο σύνολο» ενώ επισήμανε ότι «η επικείμενη ένταξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας ενισχύει στο μέγιστο την αμυντική θωράκιση της χώρας».
Συμπλήρωσε, δε, ότι «λοιπά στοιχεία ή και κατάθεση εγγράφων φέρουν διαβάθμιση βαθμού ασφαλείας "Απόρρητο" και ως εκ τούτου δεν είναι αποδεσμεύσιμα, μέσω της παρούσας διαδικασίας, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης