Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απασφάλισε ο Cavusoglu: Η Ελλάδα μας κατηγορεί συνεχώς, επειδή έχει εσωτερικά προβλήματα – Οι ΗΠΑ στηρίζουν την τρομοκρατία

Απασφάλισε ο Cavusoglu: Η Ελλάδα μας κατηγορεί συνεχώς, επειδή έχει εσωτερικά προβλήματα – Οι ΗΠΑ στηρίζουν την τρομοκρατία
«Έχουμε εκδώσει τις απαραίτητες NAVTEX και έχουμε προβεί στις απαραίτητες προειδοποιήσεις» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στην Αθήνα
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης ΑΟΖ στην τουρκική υφαλοκρηπίδα κατηγορώντας την Ελλάδα για συνεχείς παραβιάσεις.
«Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις.
Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί.
(Η Ελλάδα) διαμαρτύρεται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα, δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό, ίσως να το κάνει για εσωτερικούς λόγους», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Αθήνα κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την Άγκυρα για …εσωτερική κατανάλωση.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την τρομοκρατία

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, τις κατηγόρησε πως λένε ψέματα και στηρίζουν την τρομοκρατία, αφού όπως ισχυρίστηκε ο Cavusoglu, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των οργανώσεων PKK και YPG.
«Αυτό είναι έγκλημα κατά σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να βοηθά το PKK στη Συρία, απείλησε την Τουρκία αντί να απολογηθεί ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται πως ο Biden σημείωσε πως «οι ενέργειες της Τουρκίας (στη Συρία) βλάπτουν την προσπάθεια να νικήσουμε το ISIS.
«Συνεχίζει να αποτελεί μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εμείς πολεμήσαμε το ISIS

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια ενώ στέλνει επιστολές στο Κογκρέσο και ενημερώνει λανθασμένα τους πολίτες της, δήλωσε ο Cavusoglu απαντώντας στις αμερικανικές επικρίσεις.,
«Πολεμήσαμε εναντίον του ISIS.
Ο μόνος στρατός που πολεμά εναντίον του είναι ο στρατός μας στο ΝΑΤΟ και στον κόσμο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας πως η χώρα του υποστηρίζει τη διεθνή προσπάθεια λαμβάνοντας μέτρα εναντίον ξένων τρομοκρατών.
Συμπλήρωσε δε, πως οι πολιτικές των ΗΠΑ για τη Συρία και το Ιράκ εφαρμόζονται χωρίς σχέδιο και προνοητικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης