Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σύμβουλος Putin: Η Ρωσία υποστηρίζει το δόγμα της Τουρκίας για την Γαλάζια Πατρίδα... - Μπορεί και να αναγνωρίσει τη Βόρεια Κύπρο

Σύμβουλος Putin: Η Ρωσία υποστηρίζει το δόγμα της Τουρκίας για την Γαλάζια Πατρίδα... - Μπορεί και να αναγνωρίσει τη Βόρεια Κύπρο
Εάν η Τουρκία αλλάξει θέση στη Κριμαία, η Ρωσία ενδέχεται να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)
Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν εισέλθει σε μια νέα φάση σχέσεων που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην περιφερειακή δυναμική και τον κόσμο και δεν θα συγκρουστούν μεταξύ τους.
Αυτό ανέφερε ο Ρώσος αναλυτής και σύμβουλος του προέδρου Vladimir Putin, Δρ Aleksandr Dugin στην εφημερίδα Türkiye.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Recep Tayyip Erdoğan και Vladimir Putin χάραξαν έναν οδικό χάρτη για το μέλλον, καθώς τόνισαν τις κόκκινες γραμμές τους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου.
Σημείωσε, δε, ότι οι δύο χώρες δεν θα οδηγηθούν σε μια στρατιωτική διαμάχη ή οικονομικές διενέξεις.

Το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας

"Η Ρωσία υποστηρίζει το δόγμα της Τουρκίας για την Γαλάζια Πατρίδα... Υποστηρίζει την ενδυνάμωση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα", δήλωσε επίσης, ο Dugin.
Ο Dugin προέβλεψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποχωρήσουν από τη Συρία σταδιακά, αλλά δεν θα απέχουν από τη «δημιουργία κρίσεων».
Σε αυτό το σημείο, η στάση της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας, σύμφωνα με τον Dugin.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ προκαλούν τους τρομοκράτες YPG, το παρακλάδι του PKK στη Συρία, στη βόρεια Συρία και ότι άλλες τρομοκρατικές ομάδες όπως η Hayat Tahrir al-Sham στο Idlib επηρεάζονται επίσης από τις ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ προκαλούν χρησιμοποιώντας τρίτους.
Η μόνη φόρμουλα για τον τερματισμό της ισχύος των ΗΠΑ στη Συρία θα μπορούσε να διασφαλιστεί με τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν», δήλωσε ο Dugin.

Το ζήτημα της Κριμαίας

Όσον αφορά το ζήτημα της Κριμαίας, ο Dugin είπε ότι ήταν ένα από τα πιο ικανοποιημένα θέματα μεταξύ των δύο ηγετών στο Σότσι.
"Δεν είναι δυνατόν για τη Ρωσία να κάνει παραχωρήσεις σε αυτό το θέμα", είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θεωρεί την Κριμαία ως δική της γη.
Συνέχισε λέγοντας ότι εάν η Τουρκία αλλάξει θέση στη Κριμαία, η Ρωσία ενδέχεται να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).
Οι στρατιωτικές εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εντάθηκαν από την προσάρτηση της Χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.
Η Τουρκία, μαζί με το υπόλοιπο ΝΑΤΟ, επέκριναν την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014 και εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου μάχονται τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης