Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Την ώρα που ο Erdogan θα αγοράσει νέους ρωσικούς S400 η Ελλάδα στηρίζεται στην ανούσια γαλλική αμυντική συμφωνία

Την ώρα που ο Erdogan θα αγοράσει νέους ρωσικούς S400 η Ελλάδα στηρίζεται στην ανούσια γαλλική αμυντική συμφωνία
Η Γαλλία προσέφερε μια συμφωνία που ουδέποτε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και η Ελλάδα πληρώνει εδώ και τώρα τις γαλλικές φρεγάτες… η Ελλάδα πληρώνει και η Γαλλία δίνει θεωρητικές υποσχέσεις που δεν έχουν καμία χρησιμότητα.
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που ο τούρκος Πρόεδρος Erdogan προειδοποιεί ότι θα αγοράσει περισσότερους S400 και μάλιστα το δηλώνει σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης… η Ελλάδα συνεχίζει να ποντάρει σε λάθος συμμάχους…
Η υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας που εξαργυρώθηκε με γαλλικές φρεγάτες, παρουσιάζεται ως μεγάλη αμυντική συμφωνία, ωστόσο θυμίζει την αντίστοιχη συμμαχία της Ρωσίας με την Αρμενία… όπου όταν ξέσπασε ο πόλεμος αρμενίων και αζέρων… η Ρωσία κράτησε ουδετερότητα.
Το 2020 που η Τουρκία χρησιμοποιούσε τα ερευνητικά της πλοία αναζητώντας φυσικό αέριο και πετρέλαιο, στην ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία και εντός του εύρους της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης ΑΟΖ, η Γαλλία εμφανίστηκε ως σύμμαχος… και εξαφανίστηκε όταν παρενέβη στην Μεσόγειο ο αμερικανικός παράγοντας.
Η Γαλλία είναι χώρα καιροσκόπος που στοχεύει στην Λιβύη και στον Λίβανο όπου απέτυχε να προωθήσει τα συμφέροντα της και έκτοτε χρησιμοποιεί χώρες όπως η Ελλάδα που θα εξυπηρετήσουν τα γαλλικά σχέδια.
Η αμυντική συμφωνία Ελλάδος και Γαλλίας… αποτελεί μια θεωρητική και ανούσια συμφωνία γιατί απλά ούτε η Γαλλία, ούτε η Ελλάδα κινδυνεύουν από ένοπλη σύρραξη ή επίθεση.
Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία μπορεί να είναι προκλητική απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα και ελληνικές θέσεις και γενικώς να μην υποστηρίζει τους κανόνες καλής γειτονίας αλλά σε κάθε περίπτωση η πιθανότητα ένοπλης σύρραξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι μηδενική.
Οι αμυντικές συμφωνίες στην σύγχρονη εποχή ειδικά στην Μεσόγειο είναι ανούσιες… δυστυχώς η Ελλάδα παγιδεύτηκε και οι γάλλοι μας φόρτωσαν φρεγάτες τις οποίες η Ελλάδα θα πληρώσει πανάκριβα και πήρε μια αόριστη και αχρείαστη αμυντική συμφωνία με τους Γάλλους.
Η Γαλλία προσέφερε μια συμφωνία που ουδέποτε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και η Ελλάδα πληρώνει εδώ και τώρα τις γαλλικές φρεγάτες… η Ελλάδα πληρώνει και η Γαλλία δίνει θεωρητικές υποσχέσεις που δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

Ενώ Ελλάδα και Γαλλία υπογράφουν αμυντική συμφωνία ο Erdogan δηλώνεις τις ΗΠΑ… ότι θα πάρει περισσότερους S – 400

Σε μια σπάνια συνέντευξη του στο CBS και στην εκπομπή «Face the Nation», ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει περισσότερους S-400 που είναι το ρωσικό αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα.
Οι S-400 ήταν η αιτία να οδηγήσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ σε μια πολυετή διπλωματική σύγκρουση οδηγώντας τους αμερικανούς να απειλήσουν με κυρώσεις την Τουρκία που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden έχουν καταδικάσει επανειλημμένα την προηγούμενη συμφωνία που «παρέχει έσοδα, πρόσβαση και επιρροή στη Ρωσία» - όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ο Erdogan επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ότι «φυσικά και θα αγοράσει περισσότερα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας»
«Εξήγησα τα πάντα στον Πρόεδρο Bdien», ανέφερε ο Erdogan.
Να σημειωθεί ότι επί Προεδρίας Trump ανεστάλη η προγραμματισμένη παράδοση των αεροσκαφών F-35 της Lockheed στην Τουρκία.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι η τεχνολογία διαφυγής και τα προηγμένα ραντάρ του αεροσκάφους μπορεί να καταλήξουν στην Ρωσία μέσω της Τουρκίας.
Ο Erdogan τόνισε ότι «στο μέλλον, κανείς δεν θα είναι σε θέση να παρέμβει σε τι είδους αμυντικά συστήματα αποκτούμε, από ποια χώρα, σε ποιο επίπεδο, είμαστε οι μόνοι που λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις».

Θα αυξήσει την ένταση

Η Τουρκία εξακολουθεί να σκοπεύει να αγοράσει εκ νέου τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος Erdogan, μια κίνηση που θα μπορούσε να εμβαθύνει τη ρήξη στο ΝΑΤΟ και την συμμαχία με τους αμερικανούς.
Ο Biden είχε κατηγορήσει αρχές 2020 ότι ο Erdogan ο Τούρκος Πρόεδρος είναι αυταρχικός.
Ερωτηθείς ο Erdogan για το θέμα ανέφερε δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο αμερικανός Πρόεδρος….

O Macron δεν είναι ο νέος De Gaulle

Η Ελλάδα έχει συμμαχήσει με την Γαλλία και τον Γάλλο Πρόεδρο E. Macron ο οποίος νομίζει ότι είναι ο νέος De Gaulle που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά της Χιτλερικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και θεμελίωσε την 5η Γαλλική δημοκρατία.
Οι κινήσεις του Macron είναι απομιμήσεις του De Gaulle, όπως η ρήξη με το ΝΑΤΟ και η ανακήρυξη της «Γαλλικής Ανεξαρτησίας» σε στρατιωτικό επίπεδο.
Οι αναφορές περί εγκεφαλικά νεκρού ΝΑΤΟ υποδηλώνουν αυτή την στρατηγική.
Η Γαλλία έχει συγκεκριμένο σχέδιο στην Μεσόγειο κατά παράφραση του Pax Americana… Pax Mediterranea, το σχέδιο της Γαλλίας να ελέγξει την ευρύτερη περιοχή ώστε να έχει ενεργό ρόλο στα ενεργειακά κοιτάσματα και στην διαμόρφωση των τιμών του φυσικού αερίου.
(Ο όρος Pax Americana είναι εννοιολογικός και αναφέρεται στο σχέδιο ειρήνης στον δυτικό κόσμο λόγω της αμερικανικής στρατιωτικής υπεροχής, ενώ και το σχέδιο Marshall των 13 δισεκ. δολαρίων ήταν ενταγμένο σε αυτή την στρατηγική.
Ο όρος έχει ρίζες από το Pax Romana της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας)
Η Γαλλία δεν είναι χώρα με αυτονομία σε φυσικό αέριο και δεν διαθέτει τα κοιτάσματα άλλων μεγάλων χωρών, ωστόσο η Γαλλία προέρχεται από μια αποικιοκρατική παράδοση, ούσα αποικοκρατική δύναμη ενώ είχε ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της πορείας της Αλγερίας έως την ανεξαρτησία.
Ο De Gaulle ήταν ιστορική φυσιογνωμία της Γαλλίας, ο Macron είναι μια κακή απομίμηση και δεν είναι τυχαίο ότι δεν τυγχάνει αποδοχής το 57% με 61% των Γάλλων πολιτών διαφωνεί με τις πολιτικές Macron.
Η Γαλλία έχει συγκεκριμένο γεωπολιτικό σχέδιο, χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο με επίκεντρο την Λιβύη, τον Λίβανο, την Συρία, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου.
Η Γαλλία χρησιμοποιεί την Ελλάδα γιατί αποκτάει εύκολη πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε τα Γαλλικά πολεμικά πλοία να πραγματοποιούν τις κινήσεις τους.
Να σημειωθεί δε... ότι το forum MED7 των 7 Μεσογειακών Χωρών Ελλάδος, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Πορτογαλίας και Γαλλίας απέδειξε ότι οι περισσότερες χώρες δεν διάκεινται αρνητικά στην Τουρκία.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης