Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ελλάδα – με μοντέλο Ουγγαρίας - κατασκευάζει μεταλλικό φράχτη 40 km στα σύνορα με την Τουρκία για να αποτρέψει Αφγανούς…

Η Ελλάδα – με μοντέλο Ουγγαρίας - κατασκευάζει μεταλλικό φράχτη 40 km στα σύνορα με την Τουρκία για να αποτρέψει Αφγανούς…
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan κάλεσε τα κράτη στην Ευρώπη να αναλάβουν την ευθύνη προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα γίνει η «αποθήκη προσφύγων» της Ευρώπης.
Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός μεταλλικού φράγματος μήκους 25 μιλίων (40 χιλιομέτρων) και ενός νέου συστήματος επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία εν μέσω ανησυχιών για πιθανή αύξηση λαθρομεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Taliban.
To φράγμα αποτελεί δικαίωση των πολιτικών Orban στην Ουγγαρία ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες φρακτών και μέτρων προστασίας κατά της λαθρομετανάστευσης.
Τότε – υποκριτικά – από τους ευρωπαίους στοχοποιήθηκε αλλά στην συνέχεια όλοι ακολούθησαν τις πρακτικές της Ουγγαρίας, που αποδείχθηκε η πλέον συνεπής χώρα με τις αρχές της κυβέρνησης της. 
«Τα σύνορά μας παραμένουν ασφαλή και απαραβίαστα.
«Το νέο φράγμα ολοκληρώθηκε και φυλάσσεται ενεργά», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Έβρου στις 20 Αυγούστου.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε παθητικά για να δούμε τον αντίκτυπο της αφγανικής κρίσης», πρόσθεσε.
«Το σύστημα αυτόματης παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας είναι ενεργό.
Οι πιθανές ροές προσφύγων από το Αφγανιστάν θα σταματήσουν».
Όπως αναφέρει το Reuters, περίπου 8 μίλια του μεταλλικού τοίχους ήταν εκεί για αρκετό καιρό κατά μήκος του ποταμού Έβρου και με την τελευταία επέκταση, το τείχος έχει φθάσει στα 25 μίλια μήκος και 6 μέτρα ύψος.
Η Ελλάδα άρχισε να ενισχύει τα σύνορα της ώστε να αντιμετωπίσει ένα πιθανό νέο κύμα λαθρομεταναστών, που πιθανόν να προέρχονται από το Αφγανιστάν μετά την σαρωτική προέλαση των Taliban, προκαλώντας φόβους στην Ευρώπη για μια νέα μεταναστευτική κρίση.

Τα πρόσφατα γεγονότα και η κατάληψη της εξουσίας από τους τρομοκράτες Taliban ώθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει μέτρα ώστε να αποτρέψει μια πιθανή επανάληψη της προσφυγικής κρίσης του 2015, όταν σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη Μέση Ανατολή πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν ταξιδέψουν προς την Ευρώπη.
Η Ελλάδα επιμένει ότι δεν θα επιτρέψει την επανάληψη της κρίσης του 2015.
Οι συνοριακές δυνάμεις θα διασφαλίσουν ότι η χώρα δεν θα ξαναγίνει η πύλη της Ευρώπης.

Η γειτονική Τουρκία έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες για ένα πιθανό κύμα παράνομων μεταναστών που προέρχονται από το Αφγανιστάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan κάλεσε τα κράτη στην Ευρώπη να αναλάβουν την ευθύνη προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα γίνει η «αποθήκη προσφύγων» της Ευρώπης.

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Ευρωπαίους φίλους μας αυτό το γεγονός: η Ευρώπη - η οποία έχει γίνει το κέντρο έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων - δεν μπορεί να μείνει έξω από το πρόβλημα των προσφύγων σφραγίζοντας τα σύνορά της για να προστατεύσει την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της» είπε ο Erdogan.
«Η Τουρκία δεν έχει καθήκον, ευθύνη ή υποχρέωση να μετατραπεί σε αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης».
Να σημειωθεί ότι και η Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα ανάλογο τείχος στα σύνορα με το Ιράν ώστε να αποτρέψει την διέλευση παράνομων λαθρομεταναστών.

To ελληνικό φράγμα στον Έβρο
Greece-border-wall-600x399.jpeg

Greece-border-wall-5-600x400.jpeg

Το τουρκικό φράγμα στα σύνορα με το Ιράν
Teixos1_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης