Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σαφή μηνύματα από Έβρο - Παναγιωτόπουλος: Θωρακιζόμαστε απέναντι σε κάθε απειλή - Χρυσοχοΐδης: Τα σύνορα θα παραμείνουν απαραβίαστα

Σαφή μηνύματα από Έβρο - Παναγιωτόπουλος: Θωρακιζόμαστε απέναντι σε κάθε απειλή - Χρυσοχοΐδης: Τα σύνορα θα παραμείνουν απαραβίαστα
Οι κκ. Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης επιθεώρησαν τον φράχτη και τα μέτρα για την προστασία των συνόρων
Σχετικά Άρθρα

Σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση απηύθυναν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο, τη στιγμή που εντείνονται οι φόβοι για νέα προσφυγική κρίση μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για άριστη και αναβαθμισμένη φύλαξη των συνόρων, τονίζοντας πως είναι πολύτιμη η συνδρομή τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συνόρων. Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή» είπε μετά επιθεώρηση του φράχτη και των μέτρων για την προστασία των συνόρων, ενώ σημείωσε πως «χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, δουλειά και ετοιμότητα. Αποδείχθηκε πως όλα αυτά υπάρχουν».

Χρυσοχοΐδης: Τα σύνορα θα παραμείνουν απαραβίαστα 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοιδης, δήλωσε ότι «η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπου λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις. Ωστόσο, ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις».
Σε εκείνο το σημείο ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι «στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίας των ανθρώπων αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που μπορεί να προκύψουν».
Σύμφωνα με τον υπουργό, η εντολή του πρωθυπουργού που μετέφεραν σήμερα στον Έβρο είναι ότι «αποτελεί απόφασή μας η υπεράσπιση και ασφάλεια των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις».

Η αναφορά στα γεγονότα του Έβρου το 2020

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης τόνισε, ακολούθως, ότι από τα γεγονότα του Έβρου, 18 μήνες πριν, «έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας και προστασίας των συνόρων μας».
Έκτοτε, είπε, «ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη μήκους 40 χιλιομέτρων, σε κρίσιμα σημεία των συνόρων μας, παρέμβρια και όχι μόνο, ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο που δημιουργεί δυνατότητες αποτροπής». Επιπλέον, σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «ολοκληρώθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας που επισκεφθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά, με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θέλω να σας πω ότι τεχνολογικά είναι εξαιρετικά εξελιγμένο με μεγάλες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης