Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Περίεργο περιστατικό στον Έβρο με έναν «Τούρκο υπήκοο νεκρό» – Τι απαντά η Αθήνα στις αιτιάσεις της Άγκυρας

Περίεργο περιστατικό στον Έβρο με έναν «Τούρκο υπήκοο νεκρό» – Τι απαντά η Αθήνα στις αιτιάσεις της Άγκυρας
Η Τουρκία επέδωσε διάβημα στην Ελληνίδα επιτετραμμένη για την υπόθεση - Η Αθήνα διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας
Σχετικά Άρθρα

Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίσσεται στον Έβρο τις τελευταίες ώρες με την τουρκική πλευρά να κάνει λόγο για έναν Τούρκο υπήκοο νεκρό από πυροβολισμούς που προήλθαν από την Ελλάδα και την Άγκυρα να προβαίνει στην επίδοση διαβήματος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως η τουρκική ηγεσία αλλά και τα μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα, που φαίνεται να παραπέμπει σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.
Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις και να επισημαίνει τις ευθύνες της Άγκυρας να φυλάει τα σύνορά της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα με έκτακτα δελτία μετέδωσαν την είδηση της κλήσης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνίδας επιτετραμμένης.
Σύμφωνα με τη Yeni Safak και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, Έλληνες στρατιώτες αλλά και άνδρες με πολιτικά ρούχα άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Τούρκο πολίτη.

Υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και συμπλοκής ατόμων που είχαν ανάμιξη στον Έβρο.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένας πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Αδριανούπολη.
«Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 19.00 του Σαββάτου (31/7) στο χωριό Adasarhanlı, στα ελληνικά σύνορα της περιοχής του Έβρου. Ο Mehmet Durgun και ο φίλος του S.S πήγαν στη νησίδα στον ποταμό Έβρο για να πάρουν τα σκάφη που χρησιμοποιούσαν παράνομα μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό μαζί του.
Εν τω μεταξύ, υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ Mehmet Durgun και S.S. με κάποιους που φορούσαν πολιτικά ρούχα από την ελληνική πλευρά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Mehmet Durgun πέθανε στο σημείο με μια σφαίρα που χτύπησε στο πρόσωπό του ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών που άνοιξε η ελληνική πλευρά».
Από την πρώτη στιγμή η Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά, πως Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του Τούρκου πολίτη και επισήμανε τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
yunanistan.JPG

 

Τι γράφει η Daily Sabah

Σύμφωνα με τη Daily Sabah,δύο Τούρκοι πολίτες ονόματι Mehmet Durgun και Süleyman Sener βρίσκονταν κοντά στον ποταμό Meric (Μαρίτσα), ο οποίος αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, όταν συνέβη το περιστατικό.
Ο Durgun σκοτώθηκε με μια σφαίρα από την Ελλάδα ενώ ο Sener έσπευσε στο χωριό του Adasarhanlı στην Αδριανούπολη για να ενημερώσει τους αξιωματούχους.
Η σορός του Durgun μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο στο Κρατικό Νοσοκομείο του Meriç.
Ο Περιφερειάρχης Meriç Ilyas üztürk μετέβη στην περιοχή για να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία.
daily.JPG


Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως σημειώνεται επίσης, επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση.

Διαψεύδει και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Διαψεύδει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί επεισοδίου στον Έβρο κατά το οποίο έχασε τη ζωή του Τούρκος υπήκοος.
«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο», αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης