Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι ευρωτουρκικά

Βαρβιτσιώτης: Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι ευρωτουρκικά
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει θέσει το ζήτημα των επικείμενων εορτασμών για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών
Στην άποψη ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι ευρωτουρκικά επιμένει η ελληνική κυβέρνηση.
«Έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε τα ελληνοτουρκικά ζητήματα σε ευρωτουρκικά» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θα πρέπει κανείς να εκπλήσσεται που οι ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διατυπώνουν πλέον ξεκάθαρες θέσεις για το Κυπριακό, καθώς «είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ερωτηθείς για τους επικείμενους εορτασμούς για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη στάση της ελληνικής πλευράς, σημείωσε ότι έθεσε το ζήτημα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, πριν από δύο μέρες, στο περιθώριο διάσκεψης στη Λιθουανία.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού και την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και τις επιπτώσεις στον τουρισμό, τόνισε πως «αν θέλουμε να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε την εικόνα της ασφαλούς χώρας θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να συμβάλλουν στο τείχος ανοσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης