Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απειλές Cavusoglu από τα Κατεχόμενα: Χωρίς δίκαιη κατανομή, θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως και πριν

Απειλές Cavusoglu από τα Κατεχόμενα: Χωρίς δίκαιη κατανομή, θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως και πριν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Τουρκία θα στείλει και πάλι σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα στην ΑΟΖ της Κύπρου
Σχετικά Άρθρα

Την προκλητική ρητορική των τελευταίων ημερών συνεχίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, αυτή τη φορά από τα Κατεχόμενα.
Ειδικότερα, ο Cavusoglu δήλωσε ότι θα στείλει και πάλι σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
«Αυτό που πρέπει να συμβεί η δίκαιη κατανομή εσόδων.
Οι τρεις προτάσεις της ΤΔΒΚ (Ψευδοκράτους) παραμένουν στο τραπέζι.
Η ΕΕ και ο ΟΗΕ πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη δίκαιη κατανομή.
Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως το έχουμε κάνει. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό.
Τότε, στις περιοχές που μας έχει παραχωρήσει άδειες η ΤΔΒΚ, θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα και δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της ΤΔΒ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, επεσήμανε πως ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Κύπρο είναι άσκοπος προς το παρόν, καθώς ο απεσταλμένος δεν έχει καμία σχέση με την επίλυση της σύγκρουσης στο νησί.
«Είναι λογικό να διοριστεί ένας ειδικός απεσταλμένος αφού διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος και έχει ληφθεί μια απόφαση για έναρξη νέων διαπραγματεύσεων» δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης