Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Η ΕΕ επιδεικνύει έλλειψη βούλησης, ακολουθεί τακτική καθυστέρησης και άγεται από τις θέσεις ενός ή δύο κρατών μελών

Τουρκία: Η ΕΕ επιδεικνύει έλλειψη βούλησης, ακολουθεί τακτική καθυστέρησης και άγεται από τις θέσεις ενός ή δύο κρατών μελών

Η ΕΕ αγνόησε για άλλη μια φορά τους Τουρκοκύπριους και αγνόησε τα ίσα δικαιώματά τους

Σε μια σκληρή ανακοίνωση για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι "απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και απαραίτητα μέτρα".

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Τουρκία έχει «υπερκαλύψει» τις ευθύνες της όσον αφορά τη μείωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου και συνεργασίας.
Αν και η ΕΕ αναγνώρισε ότι η ένταση έχει μειωθεί, "αναβάλλει συγκεκριμένες αποφάσεις για την εφαρμογή της θετικής ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης (1995)."

Τακτική καθυστερήσεων…

Η Τουρκία θεωρεί ότι η ΕΕ καθυστερεί την εφαρμογή της ημερήσιας διάταξης ως «τακτική καθυστέρησης, έλλειψη βούλησης και κατάχρηση των θέσεων από ένα ή δύο κράτη μέλη από την ένταξή τους στην ΕΕ», πρόσθεσε το υπουργείο.
"Το προτεινόμενο νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας απευθύνεται σε Σύριους πρόσφυγες, όχι στην Τουρκία, και ουσιαστικά, είναι ένα βήμα που πρέπει να ληφθεί για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η ασφάλεια της ΕΕ", ανέφερε.
"Είναι μεγάλο λάθος να μειώσουμε τη συνεργασία για τη μετανάστευση σε μια απλή οικονομική διάσταση", ανέφερε το υπουργείο τονίζοντας ότι η στενή συνεργασία θα ήταν επωφελής για όλους.

Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι

Όσον αφορά τα σχετικά με την Κύπρο τμήματα των αποφάσεων της συνόδου κορυφής, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ήταν «επανάληψη των απόψεων των Ελληνοκυπρίων/Ελλήνων, ως συνήθως».
"Με αυτή τη στάση, η ΕΕ αγνόησε για άλλη μια φορά τους Τουρκοκύπριους και αγνόησε τα ίσα δικαιώματά τους", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης