Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Προτάσεις κατασκευής νέων συστημάτων drones και αναβαθμίσεις υφιστάμενων

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Προτάσεις κατασκευής νέων συστημάτων drones και αναβαθμίσεις υφιστάμενων

Παναγιωτόπουλος: Προτάσεις κατασκευής νέων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων και αναβαθμίσεις υφιστάμενων

Οι προτάσεις κατασκευής νέων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων και οι αναβαθμίσεις υφιστάμενων, αξιολογούνται από τους αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών απαιτήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και προγραμματίζεται η υλοποίησή τους, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και των διατιθέμενων πιστώσεων.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Τουρκικό UAV πάνω από την Ορεστιάδα».
«Σύμφωνα με τα στοιχεία παραβάσεων και παραβιάσεων που διατηρεί το ΓΕΕΘΑ», ανέφερε ο υπουργός, «δεν εισήλθαν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη στο FIR Αθηνών, την ημερομηνία, η οποία αναφέρεται στην ερώτησή σας, αλλά και στο σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείσθε».
«Τα στοιχεία της παραβατικότητας των τουρκικών πτητικών μέσων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ και κοινοποιούνται καθημερινά στους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, για την αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου» προσθέτει στην απάντησή του ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης