Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μπακογιάννη: Μείωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά αλλά με τον Erdogan κανείς δεν ξέρει

Μπακογιάννη: Μείωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά αλλά με τον Erdogan κανείς δεν ξέρει
«Μπαίνουμε σε μια φάση μη κρίσης, προσπάθεια ομαλοποίησης για να καταλήξουμε σε μια σχέση διαλόγου και εμπιστοσύνης των δύο μερών», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη
Σχετικά Άρθρα

Στην εκτίμηση, πως το φετινό καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά δεν θα είναι «θερμό», όπως το περσινό, προέβη η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
«Υπάρχει μείωση της έντασης. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, γιατί κανείς δεν ξέρει με τον Erdogan.
Άλλαξε πολύ η ρητορική Erdogan μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη.
Δεν λύσαμε τα προβλήματα μας με την Τουρκία.
Μπαίνουμε σε μια φάση μη κρίσης, προσπάθεια ομαλοποίησης για να καταλήξουμε σε μια σχέση διαλόγου και εμπιστοσύνης των δύο μερών», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο Mega.

Βασικές διαφωνίες με Τουρκία

«Βεβαίως διαφωνούμε με την Τουρκία και μάλιστα σε καίρια σημεία, όμως έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει εκατέρωθεν εμπιστοσύνη στα λόγια των ηγετών» εξήγησε.

Αδυναμίες της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αναφορικά με τη Βόρεια Μακεδονία και τη συμμετοχή της ως «Μακεδονία» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, σημείωσε, πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αδυναμίες αλλά «είχαμε πει ότι εάν κυρωθεί και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, δεν έχουμε δυνατότητες να την αλλάξουμε».
«Ο κ. Zaev το κατάλαβε, ότι είναι απόλυτη γελοιότητα αυτό που έγινε.
Μπορεί να μην καταπατούσε το γράμμα της συμφωνίας, καταπατούσε όμως το πνεύμα της Συμφωνίας.
Καλά θα κάνει να το αλλάξει γρήγορα ο κ. Zaev γιατί η Βόρεια Μακεδονία έχει ανάγκη την ειλικρινή συμπαράσταση της Ελλάδας» πρόσθεσε η πρώην υπουργός.
Μάλιστα, εκτίμησε, ότι θα περάσουν με πλειοψηφία από την ελληνική βουλή τα τρία μνημόνια που είναι προς κύρωση και αφορούν την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία. «Και οι 300 βουλευτές ξέρουν πολύ καλά, ότι όταν η χώρα έχει διεθνείς συμφωνίες είναι υποχρεωμένοι να τις τιμά».

Όχι εκλογές

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν προβλέπει εκλογές φέτος.
«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι οι εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης