Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Για να υπάρξει ειρήνη στο Αιγαίο η Ελλάδα να σταματήσει επιθετικές ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας

Erdogan: Για να υπάρξει ειρήνη στο Αιγαίο η Ελλάδα να σταματήσει επιθετικές ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας
Νέα πρόκληση Άγκυρας σε Ελλάδα: Σταματήστε προβοκάτσιες κι επιθετικές ενέργειες
Σχετικά Άρθρα

Μια προκλητική ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα 2/6 υπό τον πρόεδρο T. Erdogan, με τη συμμετοχή στρατηγών, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών.
«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για να επιτευχθεί η συνεχόμενη ειρήνη και ασφάλεια στο πλαίσιο καλής γειτονίας, διαλόγου και διεθνούς δικαίου και για να προχωρήσει η επίλυση των ζητημάτων προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες, οι παράνομες ενέργειες και οι επιθετικές ενέργειες, οι οποίες αγνοούν τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, η Άγκυρα στάθηκε και στο θέμα του Κυπριακού σημειώνοντας ότι επιθυμεί την οριστική λύση των δύο κρατών και προς την κατεύθυνση αυτή θα λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu εξαπέλυσε νέα επίθεση στο Ισραήλ τονίζοντας ότι για να μπορεί να έχει ομαλές σχέσεις με την Τουρκία, θα πρέπει να υποχωρήσει από τις λανθασμένες πολιτικές και να σταματήσει τις επιθέσεις στους Παλαιστίνιους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης