Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο υπ. Εξωτερικών ο Cavusoglu - Οι συνομιλίες Μητσοτάκη στο Μαξίμου: «Αμοιβαία βούληση για θετική ατζέντα»

Στο υπ. Εξωτερικών ο Cavusoglu - Οι συνομιλίες Μητσοτάκη στο Μαξίμου: «Αμοιβαία βούληση για θετική ατζέντα»
Κατά τις επαφές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών θα συζητηθεί και ενδεχόμενη συνάντηση του Μητσοτάκη - Erdogan στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, στο Μέγαρο  Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση -στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας- πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ διήρκησε 15 λεπτά περισσότερο απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Μετά τη συνάντηση οι Νίκος Δένδιας και Mevlut Cavusoglu περπάτησαν μέχρι το υπουργείο Εξωτερικών, όπου και έχουν συνάντηση σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από την Ηρώδου Αττικού μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συνομιλούσαν, ενώ εμφανής ήταν η οικειότητα που υπήρχε μεταξύ τους.
Στο τραπέζι των επαφών του Cavusoglu στην Αθήνα αναμένεται -εκτός των ελληνοτουρκικών σχέσεων- να βρεθεί και ενδεχόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.


Το σχόλιο του Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Cavusoglu

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας.

Η άφιξη του Cavusoglu στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για την υποδοχή του Cavusoglu, βρισκόταν ο Νίκος Δένδιας.

Επί του παρόντος, η Αθήνα κρατά ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και δεν περιμένει κάποια θεαματική εξέλιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ ευελπιστεί σε ένα λιγότερο θερμό καλοκαίρι από το περσινό.
Cavus_1.jpg
«Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα, την οποία επιζητούμε και επιθυμούμε, είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική.
Για να το πω διαφορετικά, μόνο τα δικά της συνετά βήματα είναι εκείνα που θα επιταχύνουν και τα ευρωπαϊκά βήματα.
Αυτό είναι και το κλίμα που θα οδηγήσει σε ένα διάλογο για το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών, πάντα με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» διαμήνυσε την Παρασκευή (28/5/2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.
Από την πλευρά του, ο Cavusoglu, κατά την χθεσινή περιοδεία του στη Θράκη, αν και διακήρυξε πως ήλθε με «θετική ατζέντα», επέμεινε στις συχνές αναφορές περί «τουρκικής» μειονότητας, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η Άγκυρα θα επιμείνει.
Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που κάνει λόγο για μόνιμες προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εκ μέρους της Τουρκίας με όλα τα βλέμματα πάντως να είναι στραμμένα στις δηλώσεις που θα κάνουν οι δύο ΥΠΕΞ λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης