Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε επιφυλακή η Αθήνα για την επίσκεψη Cavusoglu στη Θράκη 30/5 – Το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ

Σε επιφυλακή η Αθήνα για την επίσκεψη Cavusoglu στη Θράκη 30/5  – Το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ
Η ελληνική πλευρά εκτιμά πως η ιδιωτική επίσκεψη Cavusoglu στη Θράκη δεν θα εκτροχιάσει εντελώς το ταξίδι του στη χώρα μας,
Σχετικά Άρθρα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στη Θράκη την Κυριακή (30/5/2021), καθώς πολλάκις έχει αναφερθεί σε «τουρκική μειονότητα», που ζει στη χώρα.
Η ελληνική πλευρά εκτιμά πως η ιδιωτική επίσκεψη Cavusoglu στη Θράκη δεν θα εκτροχιάσει εντελώς το ταξίδι του στη χώρα μας, ωστόσο μένει να φανεί εάν θα επιλέξει να πολώσει το κλίμα λίγες ώρες πριν τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο Cavusoglu αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη περί τις 11 το πρωί της Κυριακής.

Στο τουρκικό προξενείο

Πρώτος του σταθμός στην Κομοτηνή θα είναι το Τουρκικό Προξενείο όπου θα τον υποδεχθούν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι δυο ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης.
Θεωρείται πιθανό ότι σε αυτή τη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Λεβέντ Σαδίκ γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τουρκία στην περιοχή.
Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Το γεύμα που θα παραθέσει ο Cavusoglu

Γύρω στις 13:30 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται θα παραθέσει στο χωριό Θάμνα γεύμα σε μέλη της μειονότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και αιρετοί εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας, οι Έλληνες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν και Μπουράκ Μπαράν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καθώς και τρεις μειονοτικοί βουλευτές του νομού Ροδόπης και του νομού Ξάνθης.
Να σημειωθεί ότι, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν θα επισκεφθεί το νομό Ξάνθης και τα Πομακοχώρια, λόγω έντονων αντιδράσεων.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων χαρακτηρίζει τον Mavlut Cavusoglu, «Persona non grata.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης