Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O κατώτερος… Biden - Aπό την Γενοκτονία των Αρμενίων στο έγκλημα στην Γάζα – Η Τουρκία θέλει ΑΟΖ με την Παλαιστίνη

O κατώτερος…  Biden - Aπό την Γενοκτονία των Αρμενίων στο έγκλημα στην Γάζα – Η Τουρκία θέλει ΑΟΖ με την Παλαιστίνη
Η σκοπιμότητα ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης... κατά την πλευρά των τούρκων....
Σχετικά Άρθρα

Ο ηγέτης διαμορφώνει την ιστορία και οι δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ σοβαρό ηγέτη, ειδικά ο Biden ο οποίος ως αντιπρόεδρος στο παρελθόν και ως Πρόεδρος σήμερα… αποδεικνύεται λίγος.
Επί εποχής Trump – μακράν του ισχυρότερου Προέδρου των ΗΠΑ – το Ισραήλ αλλά και η Hamas δεν θα αποτολμούσαν να έρθουν σε σύγκρουση.
Πριν ξεκινήσει οτιδήποτε θα είχε παρέμβει ο αμερικανός Πρόεδρος Trump και θα το είχε αποτρέψει.
Ακόμη και όταν αναγνώρισε το δικαίωμα των ισραηλινών να μεταφέρουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ… παρά τις αντιδράσεις δεν ξέσπασαν ταραχές τουλάχιστον μη ελέγξιμες.
Ο Trump είχε την ικανότητα να προλαβαίνει εκ της γενέσεως τους τα προβλήματα.
Ο Biden ο νέος αμερικανός Πρόεδρος είναι έρμαιο των lobbies δηλαδή των ομάδων συμφερόντων.
Είναι γνωστό πόσο ισχυρή είναι η ομάδα συμφερόντων των Αρμενίων στις ΗΠΑ, υποστήριξαν προεκλογικά τον Biden και όχι μόνο μέχρι και την Kamala Harris υποστήριξαν και ανταμείφτηκαν… οι αμερικανοί μετά από 120 χρόνια αποφάσισαν να αναγνωρίσουν την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους τούρκους.
Αν και αποτελεί ιστορικό γεγονός – αν και ορισμένοι ευρωπαίοι ιστορικοί το αμφισβητούν – η πραγματικότητα είναι ότι ο Biden ποσώς ενδιαφέρεται για την ιστορία, ήθελε να καλοπιάσει την ισχυρή ομάδα των Αρμενίων στις ΗΠΑ… ώστε να τους έχει πολιτικούς φίλους.
Και ενώ ο Biden προέβη σε μια ακροβασία… δείχνει προκλητική αδιαφορία για τα διαδραματιζόμενα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ επίσης έχει πολύ ισχυρή παρέμβαση – την ισχυρότερη – στις ΗΠΑ καθώς π.χ. εβραίοι ελέγχουν πολλά μέσα ενημέρωσης, κοινωνικά δίκτυα οπότε έχουν λόγο και ρόλο.
Αντιθέτως οι παλαιστίνιοι είναι ρακένδυτοι με όρους παρέμβασης, επειδή δεν έχουν καμία παρέμβαση είναι καταδικασμένοι.
Πέραν από την Τουρκία η οποία τους υποστηρίζει λόγω θρησκευτικής ταύτισης, ως μουσουλμάνοι ελάχιστες χώρες έχουν επιχειρήσει να επιλυθεί το πρόβλημα με ειρηνικό τρόπο.
Ο Netanyahu ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι αδίστακτος, μπλεγμένος σε πλήθος σκανδάλων και επειδή είναι προσωρινός βολεύτηκε με την κλιμάκωση για να κερδίσει πολιτικούς πόντους.
Το ίδιο ισχύει και για την Hamas μια αδίστακτη οργάνωση που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των Παλαιστινίων… μάλλον όχι αγωνίζεται για την δική της εξουσία μεταξύ των Παλαιστινίων.

Η σκοπιμότητα ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης

Η Τουρκία θα πρέπει να υπογράψει συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας με την Παλαιστίνη, παρόμοια με εκείνη που συνήψε με τη Λιβύη για να ενισχύσει την παρέμβαση των Παλαιστινίων στη διεθνή σφαίρα και να δώσει κίνητρο σε άλλες χώρες να υπογράψουν συμφωνίες μαζί τους.
Ο καθηγητής Cihat Yaycı, πρώην Ναύαρχος του τουρκικού ναυτικού και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών στο Πανεπιστήμιο Bahcesehir, δήλωσε στην Daily Sabah ότι οι δύο χώρες πρέπει να συνάψουν μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, καθώς σημείωσε ότι σχεδόν όλες οι χώρες στην περιοχή της Μεσογείου δεν θα αντιταχθούν λόγω της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Η Γάζα βρίσκεται υπό αποκλεισμό από το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα από το Ισραήλ, ενώ οι δραστηριότητες της Παλαιστινιακής Ναυτικής Αστυνομίας περιορίζονται σε 11 χιλιόμετρα (6,84 μίλια) από την ακτή.
«Υπογράφοντας μια τέτοια συμφωνία, ο παλαιστινιακός λαός θα αποκτήσει τον έλεγχο μιας θαλάσσιας ζώνης 10.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για να χρησιμοποιήσουν όλους τους πόρους στη θάλασσα», δήλωσε ο Yaycı.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι η συμφωνία θα επέτρεπε επίσης στην Τουρκία να επεκτείνει τη ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας της στη Μεσόγειο, καταστρέφοντας τα σχέδια της Ελλάδος και τα σχέδια της Κύπρου στην περιοχή.
Μια τέτοια συμφωνία θα σηματοδοτήσει επίσης την πρώτη φορά που η Παλαιστίνη υπογράψει συμφωνία με μια περιφεραική δύναμη και θα συμβάλει σημαντικά στην επίσημη διεθνή αναγνώρισή της και θα παρακινήσει την Παλαιστινιακή Αρχή (PA) και άλλα κράτη να κάνουν συμφωνίες.
Η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου εκτιμάται ότι περιέχει φυσικό αέριο αξίας 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5 τρισεκατομμύρια τουρκικές λίρες), σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική έρευνα.

Η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης

Τον Νοέμβριο του 2019, η Τουρκία και η Λιβύη υπέγραψαν μια συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης που παρείχε ένα νομικό πλαίσιο για την αποτροπή τυχόν γεγονότων από περιφερειακά κράτη.
Κατά συνέπεια, οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ελέγχει τμήματα της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης, αποτρέπονται αναφέρει η Daily Sabah.
Η οριοθέτηση ξεκινά από το Fethiye-Marmaris-Kaş στη νοτιοδυτική ακτή της Τουρκίας και εκτείνεται μέχρι την ακτή Derna-Tobruk-Bordia της Λιβύης.

H αντίδραση του Ισραήλ

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ μπορεί κατηγορηματικά να αντιταχθεί στη συμφωνία ισχυριζόμενη ότι η Παλαιστίνη δεν είναι ανεξάρτητο κράτος, αλλά στην πραγματικότητα, θα επωφεληθεί από μια τέτοια συμφωνία, επειδή το Τελ Αβίβ μπορεί επίσης να ανακτήσει τον έλεγχο πάνω από 16.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων (6.322 τετραγωνικά μίλια) την οποία σήμερα ελέγχει η Κύπρος.
Toyrkia_palistinh.png

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης