Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αναστασιάδης (Κύπρος): Δεν μπορεί να αποφασιστεί θετική ατζέντα για την Τουρκία όταν αξιώνει λύση δύο κρατών

Αναστασιάδης (Κύπρος): Δεν μπορεί να αποφασιστεί θετική ατζέντα για την Τουρκία όταν αξιώνει λύση δύο κρατών
Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει πως για να καταστεί δυνατή η δεύτερη άτυπη διάσκεψη, θα χρειαστεί καλή προετοιμασία και επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, πως συνεχίζονται οι τουρκικοί σχεδιασμοί στο Βαρώσι
Σχετικά Άρθρα
«Δεν μπορεί να αποφασιστεί θετική ατζέντα για την Τουρκία όταν αξιώνει λύση δύο κρατών, τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα στην εφημερίδα Η Καθημερινή.
«Ηδη με επιστολή μου γνωστοποιώ στους αρχηγούς των κρατών μελών, από τη μία την εκτροπή της Τουρκίας με την αξίωση για λύση κρατών και από την άλλη πως με ανάλογες θέσεις, δεν θεωρώ μπορεί να συζητηθεί ή να αποφασιστεί η θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει πως για να καταστεί δυνατή η δεύτερη άτυπη διάσκεψη, θα χρειαστεί προηγουμένως καλή προετοιμασία και επιβεβαιώνει πως συνεχίζονται οι τουρκικοί σχεδιασμοί στο Βαρώσι.
Ο ίδιος αναφέρει στην «Κ» τι συζητήθηκε μεταξύ του και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Όπως αναφέρει στην «Κ» ο Τούρκος ΥΠΕΞ έθεσε το ζήτημα λύσης δύο κρατών με τον Πρόεδρο να το απορρίπτει και να θέτει ζήτημα αποκέντρωσης εξουσιών.
Ερμηνεύει τον τετραγωνισμό του κύκλου από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Gutteres και χαρακτηρίζει μη αποδεκτή τη βρετανική πρωτοβουλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης