Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα: To επικίνδυνο παιχνίδι της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα: To επικίνδυνο παιχνίδι της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν την τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, στο απόηχο του «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Νίκου Δένδια και Mevlut Cavusoglu στην Άγκυρα.
Αυτή τη φορά, η Daily Sabah ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα παίζει επικίνδυνο παιχνίδι με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα επιλέγει να παίζει αυτό το υψηλού ρίσκου παιχνίδι και αυξάνει τις εντάσεις με τον γείτονα της».
Κατά τον αρθρογράφο, οι λόγοι αυτοί πρώτον ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τη στρατιωτική της ισχύ μετά την ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών όπλων, ειδικά των drones.
«Η Τουρκία που είναι πλέον σεβαστή για την αποτελεσματική στρατιωτική της δύναμη, έχει αναδειχθεί ως παίκτης που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι σε περιφερειακές κρίσεις όπως η Συρία, η Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ» σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Δεύτερον, η Τουρκία έχει αυξήσει την αυτονομία της τόση στην αμυντική βιομηχανία όσο και στις ναυτικές δραστηριότητες γεώτρησης.
Τρίτον, η Τουρκία μπορεί να απαντήσει -μόνη της- σε οποιαδήποτε εξέλιξη εναντίον της. «Επομένως, οι ελληνικές προσπάθειες για να σχηματίσει μια συμμαχία κατά της Τουρκίας στην περιοχή δεν οδηγήσουν πουθενά» αναφέρεται στο άρθρο που δημοσιεύεται στη Daily Sabah.
«Αφού η Τουρκία απέκτησε το προβάδισμα στην περιοχή, η Ελλάδα άρχισε να ανησυχεί περισσότερο για την άνοδο της Τουρκίας ως περιφερειακή δύναμη και ένοιωσε μεγαλύτερη απειλή.
Τελικά προέκυψε μια αυξανόμενη ασυμμετρία ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Capture_10.JPG

Στο ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν επιθυμεί την επίλυση των διμερών διαφορών, παρ' όλο που η Τουρκία έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει οποιοδήποτε ζήτημα.
«Με άλλα λόγια, αν και η ελληνική πλευρά προσπαθεί να παρουσιάσει τα πράγματα διαφορετικά, η Ελλάδα αρνείται να επιλύσει οποιοδήποτε διμερές ζήτημα με διπλωματικά μέσα. Δεν έφτασε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν κάνει κάποια προσπάθεια για θετικά και συγκεκριμένα βήματα για την επίλυση των διμερών ζητημάτων με την Τουρκία.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και αιχμές κατά της Ελλάδας για την προσφυγή της στην ΕΕ ενώ καταλήγει «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης