Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΑΕ: Νέα εποχή στις σχέσεις των κρατών

Τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΑΕ: Νέα εποχή στις σχέσεις των κρατών
Ολοκληρώθηκε στην Πάφο την Παρασκευή 16 Απριλίου η πρώτη συνάντηση των υπαουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε στην Πάφο την Παρασκευή 16 Απριλίου η πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τονίζοντας σε δηλώσεις που ακολούθησαν τη σημασία της συνάντησης αυτής για την συνεργασία και την ειρήνη στην περιοχή.
Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης «η συνάντηση αυτή καταδεικνύει τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η περιοχή, καθοδηγούμενη από ένα κοινό όραμα για μια περιοχή σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης μέσω της συνεργασίας».
Είπε επίσης ότι τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ότι όλοι συμφώνησαν «ότι η επανενωμένη Κύπρος πρέπει να είναι ένα λειτουργικό, βιώσιμο κυρίαρχο κράτος, χωρίς ξένη παρέμβαση και αναχρονιστικά συστήματα που δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα».

Οι συμμετέχοντες

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi, και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, και εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΑΕ και τέως Υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, δρ. Anwar Gargash.
Τονίστηκε επίσης ότι η συνεργασία αυτή είναι ανοικτή και για άλλες χώρες της περιοχής.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη, στο Αφγανιστάν, ο τομέας της ενέργειας, η πολιτική προστασία, ιατρική, εκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης