Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε Ρώμη και Βατικανό ο Βαρβιτσιώτης (15-16/4) - Η ατζέντα των επαφών

Σε Ρώμη και Βατικανό ο Βαρβιτσιώτης (15-16/4) - Η ατζέντα των επαφών
Στην ατζέντα της συνάντησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτης με τον Ιταλό ομόλογο του περιλαμβάνονται και οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία
Επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη θα πραγματοποιήσει στις 15 και 16 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ιταλό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Vincenzo Amendola, καθώς και συναντήσεις με άλλους αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης.
Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο υπουργών, περιλαμβάνονται: ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, καθώς και το μεταναστευτικό. Μετά το πέρας της συνάντησής τους, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, έμπροσθεν πρωθυπουργικού Μεγάρου, Παλάτσο Κίτζι (Πέμπτη 15/4 και τ.ώ.13.30).
Την Παρασκευή 16/4, 13.00 τοπική ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με την Ιταλίδα υπουργό Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε (Luciana Lamorgese), ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιταλική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών-Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Piero Fassino.
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κράτος του Βατικανού και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Γκάλαχερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης