Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Κωνσταντινούπολη ο Δένδιας - Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Στην Κωνσταντινούπολη ο Δένδιας - Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Αύριο (15/4/2021), ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση γι’ αυτή τη συνάντηση, ενώ μετέφερε «τους θερμούς χαιρετισμούς και το σεβασμό του πρωθυπουργού της Ελλάδος, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη έχει διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του, όπως και εγώ τα δικά μου, για το δυσάρεστο γεγονός της αποδημίας του συνεργάτη του Πατριάρχη».
Ο υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη ακόμη τον Πατριάρχη για τη συμπλήρωση φέτος 30 ετών παρουσίας του στον Οικουμενικό Θρόνο και 60 ετών ιεροσύνης.
«Ο Θεός να στηρίζει και να επευλογεί την προσπάθειά του στην ηγεσία της Ορθοδοξίας», τόνισε ο υπουργός.
«Έχουν για εμάς στο υπουργείο Εξωτερικών εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη σε θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, για τα οποία ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη παγκόσμια δραστηριότητα» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε: «Θα έχω, λοιπόν, την ευκαιρία να τα συζητήσω μαζί του, όπως βέβαια και ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Ομογένεια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο (15/4/2021) στην Άγκυρα, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlut Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης