Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίθεση γοητείας από Τουρκία σε Αίγυπτο - Cavusoglu: Νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών

tags :
Επίθεση γοητείας από Τουρκία σε Αίγυπτο - Cavusoglu: Νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών
Τον προηγούμενο μήνα η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι επανέλαβε τις διπλωματικές της επαφές με την Αίγυπτο και είχε επισημάνει ότι επιθυμεί να εμβαθύνει τη συνεργασία με τη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η επίθεση γοητείας από την Τουρκία στην Αίγυπτο.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, έκανε λόγο για «νέα εποχή» στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Αρχίζει μια νέα εποχή» δήλωσε χαρακτηριστικά στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας- Αιγύπτου.
Έπειτα από χρόνια που είχαν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις, η Άγκυρα επιδίδεται εδώ και μερικούς μήνες σε μια επίθεση γοητείας προκειμένου να προσελκύσει το Κάιρο.
Αν και, σύμφωνα με τον Cavusoglu, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο διορισμός Τούρκου πρεσβευτή στην Αίγυπτο, μια διμερής διάσκεψη σε επίπεδο «αναπληρωτών υπουργών και διπλωματών» έχει ήδη προγραμματιστεί.
Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε: «Δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία».
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν διμερείς επισκέψεις αξιωματούχων μεταξύ των δύο χωρών, ο Cavusoglu απάντησε: «Γιατί όχι;».
Τον προηγούμενο μήνα η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι επανέλαβε τις διπλωματικές της επαφές με την Αίγυπτο και είχε επισημάνει ότι επιθυμεί να εμβαθύνει τη συνεργασία με τη χώρα, έπειτα από χρόνια διμερών εντάσεων από το 2013 όταν ο αιγυπτιακός στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Mohamed Morsi, ο οποίος προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και υποστηριζόταν από την Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο Αιγύπτιος ομόλογός του είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο (10/4/2021) και αντάλλαξαν ευχές για το Ραμαζάνι, στην πρώτη τους άμεση επαφή αφότου ξεκίνησαν οι προσπάθειες αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων.
Την ίδια ημέρα ένας Αιγύπτιος δημοσιογράφος γνωστός για τις σφοδρές του επικρίσεις εναντίον του αιγυπτιακού καθεστώτος που εργάζεται σε τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα την Κωνσταντινούπολη τέθηκε «σε επ’ αόριστον άδεια», αφού η Τουρκία ζήτησε από τα αιγυπτιακά αντιπολιτευόμενα μέσα που λειτουργούν στο έδαφός της να ρίξουν τους τόνους απέναντι στο Κάιρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης