Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών
Η Λιβύη κατάλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή στάση απέναντι της είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή και την αυριανή συνάντηση του ΥΠΕΞ, Ν. Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του M. Cavusolgu στην Άγκυρα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε πως η Ελλάδα δεν συζητά θέματα που άπτονται της κυριαρχίας της και ότι η μόνη διαφορά αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
Όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο κ.Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό τους, καθώς, όπως είπε «η εξομάλυνση της σχέσης Τουρκίας- Ευρώπης περνάει μέσα από το διάλογο με την Ελλάδα και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών, που δυναμιτίζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».
Σχετικά με τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αλλά και ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας στη Λιβύη, ο κ.Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, όπου έθεσε το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου, έγινε αντιληπτό ότι και τα ελληνικά συμφέροντα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη χάραξη των θαλασσίων ζωνών και ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη Λιβύη, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η χώρα επιζητεί τη διπλωματική, πολιτική και οικονομική της ανασυγκρότηση.
«Το μήνυμα εστάλη στον παραλήπτη του, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης