Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Η επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών στην Τουρκία θα γίνει εάν δεν υπάρξουν σοβαρές προκλήσεις

Βαρβιτσιώτης: Η επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών στην Τουρκία θα γίνει εάν δεν υπάρξουν σοβαρές προκλήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει την ανάλογη σοβαρότητα ενόψει των επικείμενων επαφών με την Ελλάδα

Με τη συμπεριφορά της Τουρκίας συνέδεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τις επικείμενες ελληνοτουρκικές επαφές.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία θα γίνει εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ακύρωση αυτής της επίσκεψης.
Πρόσθεσε, ακόμη, πως από την ελληνική πλευρά δεν είναι στόχος να πάμε σε ακύρωση, αυτό όμως -όπως είπε- θα κριθεί από τη συμπεριφορά των γειτόνων μας, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα.
Παρέπεμψε δε στις προχθεσινές προκλητικές αναρτήσεις από την τουρκική πλευρά, που δεν καλλιεργούν ένα καλό κλίμα.
Ερωτώμενος για την πρόσφατη επίσκεψη των προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «το Sofagate ήταν σε επίπεδο εικόνας τραυματικό για την ευρωπαϊκή ηγεσία», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ, Manfred Weber, ωστόσο υπογράμμισε ότι τα μηνύματα τα οποία εστάλησαν από την ευρωπαϊκή ηγεσία στην Τουρκία ήταν απολύτως ταυτισμένα με αυτά τα οποία ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης