Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας σε Ιερώνυμο: Συνάντηση με Cavusoglu, εάν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά

Δένδιας σε Ιερώνυμο: Συνάντηση με Cavusoglu, εάν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά
Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
Την «καλή συμπεριφορά» της Τουρκίας θέτει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ως προϋπόθεση για τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu.
Μάλιστα, το επικείμενο ταξίδι του κ. Δένδια στην Τουρκία φαίνεται πως αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι θα επισκεφθεί την Άγκυρα, «εάν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά».
Μάλιστα, ανέφερε ότι πριν πάει στην Άγκυρα, θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
«Είχα τη χαρά και την τιμή να γίνω δεκτός από τον Aρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσω για τα ευρύτερα εθνικά θέματα τα οποία χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «είναι για μένα πάντα μια μεγάλη χαρά και προσωπική ευχαρίστηση να συναντώ τον μακαριώτατο και να έχω μαζί του μια ειλικρινή συζήτηση.
Όπως είναι γνωστό, ο μακαριώτατος και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος έχουν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα».
Από την πλευρά του, ο Aρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό και υπογράμμισε πως η εκτίμησή του είναι τεράστια, γιατί έχει τη δυνατότητα να δει την πορεία του στα πολιτικά δρώμενα και στα ζητήματα της πατρίδας.
Επιπλέον, σημείωσε ότι δόθηκε μια ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εθνικά, οικονομικά, υγείας, λόγω της πανδημίας, αλλά και σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του κ. Δένδια είναι προγραμματισμένο για τις 14 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης