Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Επικίνδυνα pushbacks της ελληνικής ακτοφυλακής σε βάρος μεταναστών

Daily Sabah: Επικίνδυνα pushbacks της ελληνικής ακτοφυλακής σε βάρος μεταναστών
Βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας από παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής
Σχετικά Άρθρα

Για επικίνδυνα pushbacks σε βάρος μεταναστών καταγγέλλει η Τουρκία την ελληνική ακτοφυλακή, όπως γράφει σε δημοσίευμά της η Daily Sabah.
Αναφέρει, πως η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 54 αιτούντες άσυλο κοντά στην επαρχία Τσανάκαλε στις 3 Απριλίου 2021.
Μάλιστα δημοσιοποιεί πλάνα από την παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής, που σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προσπάθησε να αποτρέψει το push back μεταναστών από την ελληνική ακτοφυλακή.
Τα πλάνα έχουν καταγραφεί, από μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV).
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής αναγκάζουν περίπου 20-25 αιτούντες άσυλο, που επιβαίνουν σε φουσκωτά σκάφη βόρεια της Ρόδου να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.


Η Τουρκία κατηγορεί Ελλάδα και ΕΕ

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για μεγάλης κλίμακας απελάσεις με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, κάτι που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Επίσης, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κλείνει τα μάτια στην κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα pushbacks θεωρούνται αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες προστασίας προσφύγων που αναφέρουν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να απελαθούν ή να επιστρέψουν σε μια χώρα όπου η ζωή ή η ασφάλειά τους ενδέχεται να κινδυνεύουν λόγω της φυλής, της θρησκείας, της εθνικότητας ή της συμμετοχής τους σε μια κοινωνική ή πολιτική ομάδα.
Στις 3 Μαρτίου, η Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες) ανακοίνωσε ότι η πρακτική της Ελλάδας να ωθεί τους παράνομους μετανάστες πίσω στην Τουρκία ισοδυναμεί με σαφή παραβίαση της Σύμβασης για τους Πρόσφυγες του 1951, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης