Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Για την εξέλιξη του προγράμματος των RAFALE ενημερώθηκε ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ

tags :
Για την εξέλιξη του προγράμματος των RAFALE ενημερώθηκε ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ
Για την εξέλιξη του προγράμματος των RAFALE ενημερώθηκε ο ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος,

Για την εξέλιξη του προγράμματος των RAFALE ενημερώθηκε ο ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Dαssault Aviation στο Παρίσι το διάστημα 28-29 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης της γαλλικής εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΔΑΕΕ, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου ο κ. Λάγιος:

  • Πραγματοποίησε επίσκεψη στην 118 στρατιωτική βάση του Mont-de-Marsan "Base Aerienne 118,
  • Ενημερώθηκε, επί της προόδου εξέλιξης του προγράμματος των RAFALE,
  • Συμμετείχε σε δοκιμαστική πτήση με μαχητικό RAFALE,
  • Συναντήθηκε και συζήτησε με το προσωπικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο εκπαιδεύεται επί του νέου μαχητικού RAFALE,
  • Είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Senior Vice President - Μilitary Export Contracts Stéphane Cianfarani, τον Senior Executive Vice- President International Richard Lavaud και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dαssault Aviation, Éric Trappier, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Παρίσι, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα φιλίας και εμπιστοσύνης, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία διάθεση, για περαιτέρω ανάπτυξη, της συνεργασίας των δύο χωρών", στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Περαιτέρω με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη γαλλική πρωτεύουσα, την προηγουμένη (Κυριακή 28 Μαρτίου), ο κ. Λάγιος παραβρέθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, όπου εορτάστηκε με λαμπρότητα και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη η εθνική εορτή της επανάστασης του 1821.
Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Θεόφιλος και ο Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος.
Εν συνεχεία ετελέσθη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στο τέλος της οποίας μίλησε η πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, Αγλαΐα Μπαλτά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρέσβης του ΟΟΣΑ, Γεώργιος Πρεβελάκης, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου, Νίκος Παναγιώτου, οι πρόεδροι της ελληνικής κοινότητας, Σέτα Θεοδωρίδου, και της κυπριακής, Ευαγόρας Μαυρομάτης, οι στρατιωτικοί ακόλουθοι Ελλάδας και Κύπρου και λοιποί εκπρόσωποι των ελληνικών σωματείων και οργανώσεων.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Λάγιος συναντήθηκε με την πρέσβη της Ελλάδας στην Γαλλία με την οποία συζήτησε θέματα αμυντικής βιομηχανίας και συνεργασίας, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης