Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνομιλία Austin - Akar: Δέσμευση για στενότερη συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας - Στο τραπέζι Κουρδικό, S-400 και F-35

Συνομιλία Austin - Akar: Δέσμευση για στενότερη συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας - Στο τραπέζι Κουρδικό, S-400 και F-35
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin, με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar
Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin, με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για την περιφερειακή ασφάλεια, ενώ όρισαν το πλαίσιο της αμερικανοτουρκικής αμυντικής συνεργασίας στην πρόσκληση.
«Ο κ. Akar και ο κ. Austin επανέλαβαν την ισχυρή δέσμευσή τους για στενότερη συνεργασία και συντονισμό, ενισχύοντας παράλληλα τους στρατιωτικούς δεσμούς» ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

S-400 και F-35

Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalın και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan τόνισαν τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των ζητημάτων μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Σημείωσαν δε ότι οι δύο σύμμαχοι πρέπει να βασίσουν τις σχέσεις τους στον αμοιβαίο σεβασμό και τα κοινά συμφέροντα, ενώ παράλληλα τόνισαν την ανάγκη για αμοιβαίες προσπάθειες ως προς την επίλυση των τρεχόντων ζητημάτων που σχετίζονται με το ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 και τα F-35 μέσω μιας εποικοδομητικής δέσμευσης.

Το Κουρδικό ζήτημα

Ο Kalın επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας σχετικά με την καταπολέμηση των κούρδων του YPG / PKK και FETÖ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με το YPG στη βορειοανατολική Συρία, στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους.
Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία αντιτάχθηκε σθεναρά στην παρουσία του YPG στη βόρεια Συρία, κάτι που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης