Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Maas (Γερμανία): Ενδείξεις αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Maas (Γερμανία): Ενδείξεις αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Αναφερόμενος στις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι εκπέμπονται απολύτως λάθος μηνύματα

«Ενδείξεις αποκλιμάκωσης» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βλέπει στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, αν και υποστήριξε ότι η Τουρκία στέλνει λάθος μηνύματα.
«Αυτό που βλέπουμε τις λίγες τελευταίες ημέρες, η απαγόρευση του HDP και ιδιαίτερα η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είναι απολύτως τα λάθος μηνύματα», δήλωσε ο Maas κατά την άφιξη του για τη συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Στο μεταξύ, όπως υποστήριξε, στη σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην Aνατολική Μεσόγειο υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης.
«Σχετικά με την Τουρκία, υπάρχουν φως και σκιά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
«Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα μικτά μηνύματα που έρχονται σήμερα από την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε σε έναν συνεχιζόμενο διάλογο -και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον διάλογο για να εγκύψουμε σε ζητήματα, στα οποία πιστεύουμε πως η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης